Codul portocaliu de căldură a pus pe jar călătorii. Compania CFR SA a anunțat că, din cauza temperaturilor extrem de ridicate, trenurile pot merge cu o viteză redusă de 20-30 km/h.

Canicula încetinește trenurile. Acestea circulă mai lent pentru siguranța călătorilor

CFR SA a anunțat că:  „Menționăm faptul că, în intervalele orare în care temperatura în aer depășește deja 35-37 de grade în aer, personalul de întreținere a infrastructurii feroviare efectuează permanent revizii suplimentare pe reţea, prin verificarea directă a căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele

orare în care temperatura în șină depășeste 50 de grade C, pe anumite intervale de stații, unde situația o impune, se REDUCE VITEZA de circulaţie a trenurilor CU 20-30 km/h   FAȚĂ DE VITEZA NORMALĂ, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă”.

Citește și: EXCLUSIV: Cum ne protejăm pe timpul caniculei?/ Tudor Ciuhodaru: ”Epuizarea termică duce la șoc termic și deces”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Aburul ieșit din rezorvul unui tren neelectrificat a cauzat arsuri grave mai multor pasageri

Citește și: VIDEO- O familie din județul Bacău a pierit, după ce mașina a fost spulberată de un tren

Precizările CFR SA cu privire la deplasarea trenurilor

În același timp, reprezentanții companiei de infrastructură au mai precizat că:  „CFR SA recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre orele de sosire și de plecare a trenurilor în stațiile CFR, la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziționat sau dorește să achiziționeze bilet.

Rugăm călătorii ca în această perioadă să consulte INCLUSIV SITE-urile sau paginile de social-media ale OPERATORILOR DE TRANSPORT FEROVIAR, pentru informaţii actualizate despre condițiile și măsurile impuse în graficul trenurilor înscrise în circulație. Adresăm scuzele necesare călătorilor, în situația în care trenurile cu care călătoresc ajung cu întârziere la destinație, însă aceste măsuri de limitare a vitezei de circulație pe anumite intervale de cale ferată sunt necesare pentru a menține condiții optime și de siguranță pe rețeaua feroviară”.

Citește și: VIDEO- O familie din județul Bacău a pierit, după ce mașina a fost spulberată de un tren

Citește și: Incendiu în gara din Bârlad. O locomotivă a luat foc

Citește și: Patru persoane au murit, după ce un tren a lovit un autoturism. Mașina a fost ruptă în două


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si