UPDATE:

Tribunalul Bucuresti a respins, marti, cererea DNA de punere sub control judiciar a primarului Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, în dosarul în care este acuzata de luare de mita, spalare de bani si folosirea autoritatii sau influentei în scopul obtinerii de foloase necuvenite, decizia magistratilor nefiind definitiva.
Judecatorii Tribunalului Bucuresti au respins, marti, cererea procurorilor DNA de punere sub control judiciar a Liei Olguta Vasilescu. Decizia magistratilor poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.
Procurorul DNA a cerut, marti, instantei sa îi interzica primarului Craiovei sa participe la emisiuni de radio si de televiziune si sa se apropie de martori sau de denuntatori.

Tribunalul Bucuresti a respins, marti, cererea DNA de punere sub control judiciar a primarului Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, în dosarul în care este acuzata de luare de mita, spalare de bani si folosirea autoritatii sau influentei în scopul obtinerii de foloase necuvenite, decizia magistratilor nefiind definitiva.Judecatorii Tribunalului Bucuresti au respins, marti, cererea procurorilor DNA de punere sub control judiciar a Liei Olguta Vasilescu. Decizia magistratilor poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.
Procurorul DNA a cerut, marti, instantei sa îi interzica primarului Craiovei sa participe la emisiuni de radio si de televiziune si sa se apropie de martori sau de denuntatori.

 

 

Solicitarea privind masura preventiva vine dupa ce Lia Olguţa Vasilescu a postat pe pagina sa de Facebook transcriptul unei înregistrari de la dosarul în care este judecata, în care apare denunţatorul Petru Becheru.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

“Ne asteptam la represalii. Acest proces nu este despre apararea Olgutei Vasilescu, nici despre pretinsa aparare a unui denuntator, ci despre libertatea de exprimare, drept constitutional câstigat in Revolutia din decembrie. Pe toata durata urmaririi, am inteles sa nu vorbesc despre dosar, nu am facut publice date sau numele denuntatorilor, in schimb si eu si dumneavoastra ne-am confruntat cu un val de informatii, fie pe surse judiciare, fie prin comunicatele de presa. Populatia Craiovei are dreptul sa cunoasca despre acest dosar si azi ne vom bate pentru acest drept, fata de acuzatiile ce se aduc doar pe-o parte”, a spus Olguta Vasilescu, potrivit News.ro.

Primarul Craiovei a precizat ca rechizitoriul procurorilor a fost facut public pe 19 iunie, iar ea, ca inculpat, l-a primit pe 27 iunie.

“Nu am absolut nicio legatura cu acea persoana din registrare. Nu am luat legatura cu absolut nimeni din dosar”, a mai spus Olguta Vasilescu.

Avocatul acesteia, Alexandru Chiciu, a declarat ca “derapajul denutatorilor in spatiul public este inacceptabil”.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

“In mod constant se difuzeaza date concrete din dosar. A existat o rezerva a mea si a clientei mele, luni de zile am inteles sa nu facem vreo declaratie. Fata de toate datele concrete aparute in presa Craiovei, am inteles sa tacem. (…) Manifestarile au fost abjecte in raport cu tacerea noastra. Haideti sa vedem faptele din aprilie pâna in august”, a spus Chiciu.

Tribunalul Bucuresti judeca marti cererea Directiei Nationale Anticoruptie de luare a masurii preventive a controlului judiciar fata de Olguta Vasilescu, in dosarul in care a fost trimisa in judecata pentru infractiuni de coruptie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si