Directorul ANM, Elena Mateescu, a vorbit despre cele trei avertizări emise astăzi. În România sunt așteptate vijelii puternice, precipitații și un val de călduri și disconfort termic.

Triplă avertizare meteo în România! Județele vizate de vreme rea!

Triplă avertizare meteo în România! Județele vizate de vreme rea!

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Triplă avertizare meteo! Ce județe sunt vizate de ploi, vijelii și caniculă?

„Vorbim de trei mesaje meteorologice ce vizează atât instabilitatea atmosferică pe parcursul zilei de azi până mâine dimineaţă, la ora 10.00,

în special pentru partea de vest, sud-vest, dar şi nord, acolo unde este în vigoare o avertizare meteorologică de cod galben de la ora 12.00 până mâine la ora 10.00.

Triplă avertizare meteo în România! Județele vizate de vreme rea!

Triplă avertizare meteo în România! Județele vizate de vreme rea!

[Sursa foto: ANM]

Vorbim de intensificări ale vântului, care se vor manifesta prin viteze la rafală de 55-70 de km/h, vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice, averse torenţiale care pe secvenţe foarte scurte de timp vor cumula 20-25 de l/mp, izolat 30-40 de l/mp”, a spus Elena Mateescu pentru Antena 3. 

Începând din această după-amiază, de la ora 18.00, până mâine la ora 10.00, cinci judeţe din partea de sud-vest a ţării sunt sub avertizare meteorologică de cod portocaliu, intensificările vântului la rafală vor avea viteze mai mari în aceste zone, 70-90 de km/h, izolat peste 100 de km/h. Sunt așteptate vijelii puternice şi cantităţi mai mari de precipitaţii care punctiform pot depăşi 50-60 de l/mp.

Citește și: EXCLUSIV: Vacanțele românilor, afectate de incendiile devastatoare din Grecia/ Roxana Ilinca: ”Un procent foarte mic din turiști au hotărât să renunțe”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Triplă avertizare meteo în România! Județele vizate de vreme rea!

Triplă avertizare meteo în România! Județele vizate de vreme rea!

[Sursa foto: ANM]

În al doilea mesaj este prevăzut și valul de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat. Codul galben rămâne valabil pentru jumătatea sudică a țării și cod portocaliu pentru tei județe din partea de sud-vest a României.

Aici temperaturile vor atinge 38-39 de grade Celsius. La această oră, temperaturile resimțite sunt de 40 de grade Celsius în cea  mai mare parte a României, iar în zona de sud, la umbră, se înregistrează 35 de grade Celsius.  

Valul de căldură rămâne valabil pentru zona Munteniei, Dobrogea, jumătatea sudică a Moldovei şi a Olteniei. Codul galben este în continuare valabil și vizează persistenţa şi disconfortul termic accentuat. În al doilea episod de caniculă, sâmbătă sunt așteptate valori de temperaturi în creștere, duminică va fi o uşoară scădere. Începând de marți va fi prezent un al treilea val de căldură care va afecta România în continuare.

Triplă avertizare meteo în România! Județele vizate de vreme rea!

Triplă avertizare meteo în România! Județele vizate de vreme rea!

[Sursa foto: ANM]

Furtuni, ploi și instabilitate termică accentuată în România

Prima avertizare meteo emisă de ANM așteaptă furtuni și ploi torențiale sub un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată care va fi valabil de pe 19 iulie la ora 18:00 până pe 20 iulie la ora 10:00. 

„În intervalul menționat în Banat și vestul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70...90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat peste 50...60

l/mp).”, potrivit avertizării meteo ANM.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

De pe 19 iulie de la ora 10:00 până mâine, 20 iulie la ora 10:00 este valabilă o altă avertizare meteo.

Citește și: EXCLUSIV: Sfaturi pentru tratarea arsurilor solare și rutina de îngrijire în timpul verii/ Dermatolog: ”Gelul de aloe sau sucul de castravete, înlocuitori naturali pentru produsele ”după plajă”

„În intervalul menționat, la început în Banat, iar spre seara și noaptea și în Oltenia, vestul Munteniei, Maramureș și local în Transilvania și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale în general de 55...70 km/h), vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat peste 30...40 l/mp)”, se arată în anunțul ANM.

Citește și: Meteorologii anunță o nouă zi de foc pentru România: 43 de grade Celsius. Triplă avertizare meteo


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si