Daca nu ai timp sa ajungi la saloanele de infrumusetare si iti place sa te ocupi singura de ritualurile de ingrijire corporala, iata cateva trucuri referitoare la cum sa aplici usor oja semipermanenta!

Mai intai de toate vei avea nevoie de cateva produse fara de care acest tip de manichiura nu se poate realiza. Astfel, fii pregatita cu o lampa UV, degresant de unghii, lac de baza, oje in nuantele preferate, un top coat si o solutie finish. 

Pentru a-ti face misiunea mai usoara, profesionistii in arta utilizarii cosmeticelor au realizat cateva variante de kituri cu o selectie de produse de care vei avea nevoie pentru manichiura cu oja semipermanenta.

Aceste kituri contin 3 nuante diferite de oja, un top coat, un lac de baza cu aderenta mare, un degresant de unghii, dizolvant de oja, solutie finish, bloc 2 fete exfoliere, betisoare manichiura, folie de aluminiu si servetele pentru manichiura. O astfel de trusa iti ofera absolut toate produsele de care ai nevoie la aplicarea si indepartarea acestui tip de oja.   

Pentru a-ti face misiunea mai usoara, profesionistii in arta utilizarii cosmeticelor au realizat cateva variante de kituri cu o selectie de produse de care vei avea nevoie pentru manichiura cu oja semipermanenta.

Cum aplici oja semipermanenta?

1. Dezinfecteaza mainile

Vei inlatura astfel orice urma de creme folosite anterior, transpiratie sau microbi.

2. Impinge cuticulele

Acest pas se realizeaza cu ajutorul unui betisor sau cu un instrument din material inoxidabil din trusa de manichiura.

In functie de cum preferi, poti impinge, taia sau elimina total pielita cuticulelor.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

3. Pileste unghiile si da-le forma dorita

Pilirea superficiala a unghiilor se face pentru a uniformiza suprafata acesteia. Este important ca aceasta etapa sa se faca foarte corect, pentru a evita deteriorarea unghiilor. Da-le apoi forma dorita cu ajutorul unei pile.

4. Degreseaza si dezinfecteaza

Curata atent unghiile cu ajutorul unei dischete de bumbac si a degresantului. 

5. Aplica baza de unghii

Iata primul strat care va trebui uscat la lampa UV pentru aproximativ 30 de secunde. Aplicarea bazei transparente este importanta deoarece are rolul de a proteja unghia. In acest sens, poti gasi baze cu rol in intarirea unghiilor sau care previn ingalbenirea acestora. Aplica intotdeauna cantitati mici de produs, in strat subtire. Secretul unei manichiuri reusite este sa nu incarci niciodata unghiile cu produs.

6. Aplica primul strat de oja semipermanenta

Alege culoarea preferata si aplica oja pe unghie in cantitati mici. Sigileaza varful unghiei si introdu mana in lampa UV pentru 2 minute. 

7. Aplica al doilea strat de oja

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Repeta etapa anterioara si introdu din nou mana in lampa UV pentru inca 2 minute.

8. Sigileaza culoarea

Pentru a oferi unghiei o stralucire de lunga durata si rezistenta in timp, foloseste un top coat pentru a sigila culoarea. Aceasta isi va pastra intensitatea pentru 14 zile si va avea un aspect foarte lucios, rezistent la zgarieturi. Introdu din nou mana in lampa pentru circa 2 minute pentru a usca.

9. Solutia finish

Ultima etapa consta in aplicarea solutiei de finish, care are rolul de a indeparta stratul lipicios al ojei. Pentru aceasta, foloseste o discheta din bumbac inmuiata in solutia finish si sterge usor suprafata unghiei.

Ultimele doua produse cosmetice, top coat-ul si solutia finish, reprezinta cheia unei manichiuri impecabile cu oja semipermanenta. Nu ezita sa le folosesti pentru a da unghiilor un aspect profesionist, cu care vei atrage doar priviri admirative.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si