"Nu i-a cerut niciunuia dintre noi să încetinească testările, este un fapt. De altfel, vom creşte numărul de testări", a subliniat epidemiologul-şef de la Casa Albă în Congresul american.

"Este deci invers, vom face mai multe teste, nu mai puţine", a precizat Anthony Fauci.

Cei trei înalţi responsabili pe sănătate din administraţia Trump, Robert Redfield, directorul Centrului de prevenţie şi luptă contra bolilor (CDC), ministrul-adjunct al Sănătăţii Brett Giroir şi Stephen Hahn, şeful agenţiei medicamentelor (FDA), au răspuns "nu" fără ezitare când un parlamentar i-a întrebat dacă preşedintele le-a cerut să încetinească ritmul de depistare a cazurilor

de coronavirus.

Citeste si: Curtea Constituţională va dezbate în 15 iulie sesizarea Guvernului referitoare la dublarea alocaţiilor

Preşedintele american a provocat o controversă declarând sâmbătă seară că a recomandat responsabililor din sănătate să încetinească ritmul de depistare, căci se fac multe teste şi "găsim mai multe cazuri".

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Cum se coc vinetele. Cea mai simplă metodă de a pregăti vinete gustoase pentru iarnă- wowbiz.ro

Donald Trump a făcut declaraţiile în timpul unui miting de campanie, organizat în Tulsa, Oklahoma, în faţa a mii de persoane, în momentul în care acest stat din sud cunoaşte o creştere a numărului de cazuri de Covid-19.

Citeste si: Gabriela Firea: Am redat Primăria bucureştenilor. Am smuls-o din ghearele firmelor căpuşă PDL/PNL

Casa Albă a afirmat imediat că preşedintele a glumit, dar miliardarul american a reafirmat marţi dimineaţă: "Nu glumesc". "Făcând mai multe teste, descoperim mai multe cazuri", a subliniat el.

"Am făcut o treabă excelentă în privinţa coronavirusului", a scris el pe Twitter chiar înainte de audierea experţilor. "Am salvat milioane de vieţi americane".

Statele Unite au înregistrat 120.000 de morţi şi mai mult de 2,3 milioane de cazuri depistate din cauza coronavirusului.

Citeste si: Este oficial! Românii vor plăti mai puțini bani pe consumul de gaze

La 10 iunie, Statele Unite efectuaseră "aproape 22 de milioane de teste", au precizat experţii. În prezent este un ritm de "400.000 până la 500.000 de teste pe zi şi acest număr va continua să crească".


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si