Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Trump o ia pe urmele lui Putin. Nu exclude folosirea forței militare pentru a pune mâna pe Groenlanda sau Canalul Panama. A publicat o hartă cu Canada inclusă în SUA!

Președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat o serie de măsuri halucinante în cea mai recentă conferință de presă de la reședința sa din Florida, Mar-a-Lago. Liderul de facto al Americii spune că nu exclude folosirea forței militare pentru a obține Groenlanda, teritoriu care aparține în prezent Danemarcei, sau Canalul Panama. Despre Canada, Trump spune că trebuie să devină al 51 de stat în SUA, iar numele Golfului Mexic se va transforma în "Golful Americii".

Sorin Negru,

Donald Trump vrea să schimbe geografia, după modelul lui Vladimir Putin 

[Sursa foto: Captură YouTube]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Întrebat dacă exclude folosirea "coerciției militare sau economice" pentru a-și atinge obiectivul de a recâștiga controlul asupra Canalului Panama și a insulei Groenlanda (Danemarca), Donald Trump a răspuns "Nu, nu vă pot asigura că voi exclude vreuna din aceste două opțiuni".

Citește și: Mark Zuckerberg schimbă radical Facebook, după discuțiile cu Donald Trump

Donald Trump a exclus, totuși, utilizarea forței militare pentru a anexa Canada, dar a spus că va folosi "forța economică".

Fiul cel mare al lui Trump, Donald Trump Jr., a aterizat marți în Groenlanda în ceea ce el a spus că ar fi vizită privată, potrivit Politico.eu.

Citeste si: A murit pictorul Neculai Iorga- kanald.ro

Citeste si: Noi vouchere de la stat pentru românii cu pensii sub 3.000 de lei. Câți bani ar putea primi?- wowbiz.ro

Citeste si: O companie aeriană a dat în judecată un pasager și îi cere despăgubiri de 15.000 de euro- antena3.ro

Groenlanda, cea mai mare insulă din lume, cu o populație de aproximativ 60.000 de locuitori, a fost o colonie daneză până când a devenit autonomă cu propriul parlament în 1979. Ea rămâne un teritoriu al Danemarcei, Copenhaga exercitând controlul asupra politicii sale externe și de apărare.

Președintele ales al SUA a transmis marți că nu este sigur că Danemarca are drepturi legitime asupra insulei și că locuitorii ei ar putea să-și ceară independența sau să voteze alipirea la SUA. 

Reacții negative din Danemarca și Franța

Groenlanda a precizat că nu este de vânzare, a declarat marți prim-ministrul danez Mette Frederiksen, ca răspuns la fixarea președintelui ales al SUA, Donald Trump, de a cumpăra imensa insulă arctică.

Frederiksen a spus că premierul groenlandez Múte Egede "a fost foarte, foarte clar... că există mult sprijin în rândul oamenilor din Groenlanda că Groenlanda nu este de vânzare și nici nu va fi în viitor”.

Ministrul de externe al Franței a condamnat refuzul președintelui ales al SUA, Donald Trump, de a exclude o preluare militară a Groenlandei.

Ministrul Jean-Noel Barrot a spus că UE nu va tolera amenințările la adresa „granițelor sale suverane”.

Harta postată de Trump cu Canada inclusă în SUA

Liderii politici canadieni au denunțat amenințările președintelui ales al SUA, Donald Trump, de a anexa forțat Canada și au asigurat că țara lor nu va face niciodată parte din SUA.

Premierul canadian Justin Trudeau a declarat, într-un mesaj pe rețelele de socializare: "Canada nu va face niciodată, niciodată parte din Statele Unite".

"Lucrătorii și comunitățile din ambele țări beneficiază de faptul că suntem unul pentru celălalt cei mai mari parteneri comerciali și de securitate", a adăugat Trudeau.  

Trump a publicat marți o hartă deformată a continentului nord-american cu Canada inclusă în teritoriul SUA.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI