Donald Trump a luat cuvântul în faţa celui mai important lobby american al armelor de foc, care, întâmplător, şi-a ţinut convenţia anuală la câteva sute de mile de oraşul din Texas unde a avut loc tragedia în care au fost ucişi 19 copii şi două profesoare.

Trump cere înarmarea cetăţenilor pentru a lupta împotriva „răului din societate”, după tragedia din din Texas

„Existenţa răului în societatea noastră nu este un motiv pentru a dezarma cetăţenii care respectă legea"

, a spus fostul preşedinte. „Existenţa răului este motivul pentru care este necesară înarmarea cetăţenilor care respectă legea”, a declarat Trump.

Mai mult, Donald Trump l-a acuzat pe succesorul său, Joe Biden, şi Partidul Democrat că exploatează politic „lacrimile familiilor îndoliate” încercând să adopte legi privind armele.

Citeste si: Mărturia înfiorătoare a unei fetițe supravieţuitoare a atacului din Texas: „S-a uns cu sângele unui coleg ucis pentru a se preface moartă”

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Însă, ca răspuns la apelurile de limitare a numărului armelor, conservatorii vin cu contra-argumentul unei mai bune tratări a problemelor de sănătate mintală ale americanilor, aspect asupra căruia Donald Trump a insistat în mod deosebit vineri.

Atacatorul era un „nebun scăpat de sub control”, a estimat fostul preşedinte. „Va arde în iad”, a mai afirmat el.

Donald Trump a cerut, de asemenea, o securitate sporită în şcolile americane, sugerând instalarea de „garduri zdravene” şi detectoare de metale în faţa şcolilor, precum şi înarmarea profesorilor.

Citeste si: Rusia schimbă tactica în războiul cu Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului anunță că Putin a învățat din greșelile de pe câmpul de luptă

La aceeaşi convenţie a National Rifle Association (NRA), senatorul de Texas Ted Cruz a estimat că interzicerea sau confiscarea armelor ar duce la o creştere a criminalităţii. „Mult mai multe mame singure ar fi agresate, violate sau ucise în metrou”, a mai adăugat el.

Citeste si: Alexandru Rafila: „În valul al cincilea au fost de patru ori mai puţine decese în România decât în valul al patrulea”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si