Centrul de avertizare de tsunami din Pacific, cu sediul în Hawaii (Statele Unite), a făcut cunoscut că a localizat valuri mari în zonă: "Acestea ar putea proveni de la o altă explozie a vulcanului din Tonga. Nu există cutremure de dimensiuni semnificative care să genereze un astfel de val", au transmis oficialii din Hawaii.

Citeste si: VIDEO| Cutremur de magnitudinea 4,4 în Vrancea. Seismul s-a produs în apropierea mai multor oraşe

Doi oameni s-au înecat pe o plajă în Peru

Două persoane s-au înecat pe o plajă din Peru, a raportat autoritatea locală de apărare civilă, după ce valuri neobișnuit de mari au fost înregistrate în mai multe zone de coastă în urma erupției vulcanului subacvatic din Tonga.

Insulele Tonga ar putea rămâne fără internet timp de "două săptămâni" după erupţia vulcanică de vineri care a secţionat un cablu de comunicaţii submarin, a declarat luni pentru AFP un responsabil al operatorului.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Primim doar informaţii fragmentate, se pare că cablul a fost tăiat", a spus directorul reţelelor Southern Cross Cable Network, Dean Veverka, adăugând: "Ar putea dura până la două săptămâni pentru reparaţie". 

Citeste si: Alertă ANM: vijelii de maximă intensitate în toată țara

Într-un port de agrement din Tutukaka, Noua Zeelandă, valurile de tsunami au dărâmat docuri și au răsturnat bărci.

[Sursa foto: Twitter ]

Serviciile Geologice din Tonga au raportat că norul de fum a ajuns până la 20 de kilometri deasupra nivelului mării, pe o rază de 240 de kilometri, conform CTV News.

De asemenea, agenția a mai raportat că pe unele insulele Tonga a avut loc o cădere de cenuşă, ceea ce poate provoca usturime sau iritare a ochilor.

În Santa Cruz, California, la aproape 8.500 de kilometri de locul unde a erupt vulcanul, apele tsunami-ului au străbătut portul și au inundat o parcare.

Într-un port de agrement din Tutukaka, Noua Zeelandă, valurile de tsunami au dărâmat docuri și au răsturnat bărci.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si