In articol:
Acești factori combinați cu temperaturi mai scăzute și zile mai scurte determină creșterea nivelului de umiditate interioară, în timp ce nivelul de umiditate exterioară rămâne la un nivel constant. Această combinație poate duce la mirosuri de mucegai, condens și umiditate generală.
Iată 3 lucruri pe care să le faci pentru mașina ta înainte de venirea sezonului rece:
1. Verifică anvelopele
Când vine vorba de cauciucurile de iarnă și cele all-season, există câteva diferențe despre care ar trebui să știi. Anvelopele pentru toate anotimpurile sunt concepute pentru a fi conduse în toate condițiile meteorologice, în timp ce anvelopele de iarnă funcționează doar în condiții de iarnă.
2. Ridică capota
Una dintre cele mai bune modalități de a îți pregăti mașina pentru iarnă este să ridici capota mașinii. Curățarea capotei mașinii este una dintre cele mai bune modalități de a preveni formarea mirosurilor de mucegai care vin în același timp cu iarna, în mașină.
Citeste si: Noi reguli pentru șoferi, în sensul giratoriu
3. Verifică toate ferestrele și ușile
Toate ferestrele și ușile exterioare trebuie să fie curate, fără praf sau amprente și dezodorizate. Ferestrele exterioare pot fi deteriorate de apă din cauza condensului sau a punctelor de rouă grele. Pentru a preveni acest lucru, asigură-te că aceste zone sunt curățate în mod regulat. Deși este important să cureți ferestrele și ușile în mod regulat, este, de asemenea, important să nu le curățați prea puternic. Prea multă spălare poate deteriora ferestrele și ușile, care pot fi costisitoare de reparat. În schimb, utilizează o cârpă din microfibră pentru a le curăța. Utilizează un amestec de apă călduță și detergent, deoarece apa prea rece sau prea fierbinte poate duce la deteriorare.
Citeste si: Accident sau sinucidere în județul Neamț? Un bărbat întins pe șosea a fost strivit de o mașină
A avea o mașină iarna poate fi o experiență distractivă și plăcută. Cu toate acestea, poate fi, de asemenea, o experiență provocatoare. Cu ore de zi mai scurte, temperaturi mai scăzute și nopți mai lungi, este mai probabil să întâmpini probleme cu mașina.
Sursă foto: unsplash.com
Citeste si: O nouă lege pentru șoferii din România: ce se întâmplă cu mașinile parcate neregulamentar