Iluzie optică. Oamenii se străduiesc să vadă numerele care sunt ascunse într-o imagine neclară care circulă pe rețelele sociale și poate spune ceva despre abilitatea de conduce mașina pe ploaie.

Citește și: Tu poți găsi tigrul ascuns din imagine? Doar 3% dintre persoane reușesc să identifice felina

Imaginea, postată pe rețeaua X/Twitter arată un cerc cu dungi alb-negru și cu mai multe numere ascunse în interior, scrie NZ Herald.

Imaginea prezintă dificultăți pentru ochii obișnuiți, deoarece spațiul liniilor și direcția se schimbă aparent, ceea ce face complicat să-ți dai seama rapid care sunt numerele exacte.

Iluzie optică pentru șoferi

„Vezi un număr? Dacă da, ce număr”, este mesajul scris în legenda iluziei optice de mai jos.

Utilizatorii rețelelor de socializare au scris sute de comentarii cu opțiunile lor de răspuns. Care sunt numerele pe care le-ai văzut tu în iluzia optică?

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„45.283... și ce este mai departe? Ar trebui să fac o programare la medicul meu de familie”, și-a dat cu presupunera un comentator.

Un altul a spus că au putut distinge doar câteva numere, dar a recunoscut că este utilă o prescripție de ochelari pentru a-i ajuta să identifice toate numerele.

Un altul a scris: „Pot vedea 45.283, m-am inspirat și de la celelalte răspunsuri...

alții văd alte două numere. Văd că există mai multe numere acolo, dar nu le pot desluși”, spune altul.

Care este numărul ascuns în imagine?

Indiciul care te ajută să găsești care este numărul ascuns în imagine este următorul: trebuie să micșorezi foarte mult iluzia optică sau să o îndepărtezi de ochi ca să se clarifice și numerele de la extreme (stânga-dreapta).

Răspunsul corect pare să fie: 3 4 5 2 8 3 9

Numărul întreg din iluzia optică poate fi remarcat prin utilizarea sensibilității la contrast. Această sensibilitate la contrast este "abilitatea de a percepe contururile clare ale obiectelor mici sau de a putea sublinia mici diferențe de nuanțe și modele".

Lipsa sensibilității la contrast ar putea fi o problemă în scenariile din viața reală, mai ales în condusul în condiții de ceață sau ploaie.

Se vede mai clar numărul de la distanță?

Se vede mai clar numărul de la distanță?

Se vede mai clar numărul de la distanță?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si