Tulpina africană face primele victime în România. Doi oameni au fost infectați cu noua tulpină. Cazurile au fost descoperite la o clinică privată.

O clinică privată din țară a transmis că a identificat tulpina africană la două probe din lotul de 93 care a fost analizate. Totodată, din lot, 72 de cazuri au fost identificate cu tulpina de COVID-19 din Marea Britanie.

Citeste si: Anunț important OMS: Cazurile de COVID-19 din Europa cresc din nou, după șase săptămâni de declin

Tulpina africană face ravagii și în România

Dacă tulpina din Marea Britanie face deja ravagii pe teritoriul României, acum tulpina africană intră în vizorul autorităților. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, a declarat că tulpina africană de coronavirus este o tulpină care nu se va extinde rapid, potrivit previziunilor.

Citeste si: Angela Merkel a făcut anunțul. Începe relaxarea condițiilor anti-COVID în Germania

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

noua tulpină coronavirus atacă omenirea
Pandemia COVID-19 în România.[Sursa foto: google]

„Nu anticipăm că tulpina africană este o tulpină care se va extinde rapid, cum se întâmplă cu tulpina din Marea Britanie", a spus coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, la sfârșitul lunii februarie, la Antena 3.

Organizația Mondială a Sănătății a afirmat că tulpina africană nu este mai letală decât restul. Specialiștii au transmis că nu există dovezi care să ateste faptul că varianta virusului SARS-CoV-2 detectată pentru prima oară în Africa de Sud ar provoca mai multe decese decât celelalte tulpini de coronavirus.

Citeste si: Medicul Virgil Musta, despre valul 3 al pandemiei! E clar, va fi urgie

De asemenea, nu există dovezi că această tulpină ar provoca un număr mai mare de cazuri grave decât celelalte mutaţii ale virusului.

Experții au declarat că diferenţele dintre această variantă şi celelalte tulpini nu ar trebui să fie motiv de îngrijorare. Africa de Sud a demonstrat că pandemia poate fi controlată prin adoptarea măsurilor de sănătate publică potrivite.

Citeste si: COVID-19 Cehia: Carantină parțială de luni, 1 martie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si