Autoritățile britanice studiază noua mutație XE, mutație a tulpinilor BA.1 și BA.2, Omicron. Profesorul Susan Hopkins spune că astfel de variante dispar de obicei „relativ repede”.

Citeste si: OMS: 99% din populația lumii respiră un aer poluat

„Până în prezent nu există suficiente dovezi pentru a trage concluzii cu privire la transmisibilitate, gravitate sau eficienţa vaccinului, a declarat Hopkins pentru „The Sun”.


„Cu toate acestea, concluzia necesită o confirmare suplimentară. XE aparţine variantei Omicron până când pot fi raportate diferenţe semnificative în ceea ce priveşte transmiterea şi caracteristicile bolii, inclusiv gravitatea”, au spus autorităţile sanitare britanice.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: O nouă alertă sanitară în România! Medicii din toată țara se confruntă cu sute de cazuri de gripă și viroze respiratorii

Medicii se confruntă cu un val de viroze 

Medicii din toată țara se confruntă cu tot mai multe cazuri de gripă și de viroze respiratorii, întrucât numărul acestora a crescut de la căderea stării de alertă. Acestea sunt vizibile atât în rândul copiilor, cât și al adulților, iar multe dintre ele au fost înregistrate în ultimele zile la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.

Citeste si: Bilanț COVID-19 din 4 aprilie 2022, în România. Număr mic de noi cazuri, dar şi de testări

”A crescut numărul de cazuri, și era, de altfel, și normal să se întâmple așa după ce nu s-au mai purtat măștile de protecție, odată cu ridicarea restricțiilor.

Citeste si: OMS: „Cel mai probabil scenariu este că gravitatea Covid-19 va scădea în timp”

Am observat în ultimele zile un trend ascendent în ceea ce privește cazurile de gripă și viroze respiratorii. Majoritatea, din fericire, sunt forme ușoare, iar pacienții pot fi tratați acasă, evident, sub monitorizarea medicului de familie. Din păcate, sunt și cazuri cu complicații, care necesită internare.",  a informat Teodora Moisil, medic primar boli infecțioase la Spitalul Victor Babeș Timișoara. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si