Clubul Colectiv a ars pe 30 octombrie 2015
Clubul Colectiv a ars pe 30 octombrie 2015 Rasturnare de situatie in cazul lui Alin Anastasescu, unul dintre patronii clubului Colectiv. Tanarul afacerist pare hotarat sa scape basma-curata dupa tragedia de anul trecut si a solicitat instantei sa nu ia in calcul probele video culese de procurori de la camerele de luat vederi instalate in club, precum si alte inregistrari facute la fata locului de catre diversi martori.
Avocatul lui Anastasescu a contestat si expertizele in incendii si constructii, precum si procesele verbale de redare imagini incheiate de firma autorizata care a procesat continutul de pe camerele de supraveghere.
Anastasescu a fost ridicat de procurori la cateva zile dupa tragedie
Anastasescu a fost ridicat de procurori la cateva zile dupa tragedie

Trebuie precizat faptul ca includerea probelor video ca probe in procesele penale sau civile reprezinta inca un subiect destul de controversat in justitia din Romania. Judecatorul poate accepta sau respinge astfel de probe, in conditiile in care, pana recent, nu existau prevederi in codul civil sau penal legate de inregistrarile video. Este foarte important ca inregistrarile video sa fie dublate de declaratii ale martorilor, iar acestea sa provina de la sisteme de supraveghere autorizate. Chiar si asa, judecatorii de la sector 4 au respins cererea avocatilor lui Alin Anastasescu, precizand ca vor tine seama de imaginile din Colectiv.

Andrei Galut nu se poate constitui in parte civila importiva patronilor clubului
Andrei Galut nu se poate constitui in parte civila importiva patronilor clubului

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Si Daniela Nita, patroana firmei de artificii care au declansat incendiul de la Colectiv, a facut o sesizare prin care a contestat legalitatea administrarii probelor: declaratii de martor, procese verbale intocmite de procurorii de caz si chiar propriile declaratii date la audierea din 8 aprilie 2014. Sotul acesteia, Cristian Nita, a solicitat, la randul lui, ca interceptarile telefonice ale convorbirilor pe care le-a avut in saptamana imediat-urmatoare incendiului, sa nu fie considerate probe. Toate solicitarile au fost respinse.

In aceeasi sedinta, s-a respins cererea lui Andrei Galut, solistul trupei Goodbye To Gravity, de a se constitui parte civila in procesul impotriva patronilor clubului Colectiv si a celor de la firma de artificii. Acesta a ramas parte doar in actiunea impotriva lui Cristian Piedone si a angajatilor din primarie, in care acestia sunt acuzati de abuz in serviciu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si