Meciul a strâns, pe terenul de pregătire de la Mogoșoaia, o serie de o personalități ale lumii politice de la noi și din Turcia, tensiunea finalei fiind resimțită doar la firul ierbii, jucătorii fiind, cu toți surescitați de ideea de a câștiga cupa, ambele echipe având, deja, în panoplie, câte un titlu mondial.

Citeste si: Imagini fabuloase cu fostul președinte al României înconjurat de o liotă de SPP-iști! Toată lumea îl dădea dispărut pe Emil Constantinescu, dar noi l-am surprins la… cumpărături

Citeste si: Personalități din toate domeniile, invitați la tradiționala cină de Iftar a comunității turce!

Citeste si: România a fost învinsă cu 4- 2 de echipa Germaniei, în semifinala EURO 2019

În tribune, Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Turcia în România, Füsun Aramaz, a luat loc lângă președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, acesta din urmă fiind asistat de liderul deputaților social democrați, Alfred Simonis. În așteptarea meciului, s-au înfiripat câteva discuții protocolare, întrerupte doar de sunetul vuvuzelelor din galeria României. Într-un final, după pozele de început de meci, după ce parlamentarii celor două echipe s-au salutat și și-au strâns mâinile, arbitrul finalei a fluierat începutul meciului.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

România începe bine, pasele curg, chiar dacă nu au toate o mare acuratețe, iar parlamentarii turci par să fie puși în corzi de talentul deputaților de la noi. Dominarea Românei este însă sterilă, iar primele faze ale meciului se remarcă mai mult prin faulturile prin care jucătorii turci încearcă să oprească atacurile parlamentarilor de la noi din țară. Apar și ”galbenele”, iar ritmul scade.

Pe partea dreaptă a echipei Turciei se face remarcat unul dintre parlamentarii lor care, în ciuda faptului că a trecut de prima tinerețe, are o viteză remarcabilă, iar fiecare atingere a balonului făcută de politicianul Durmuz Sarikaya s-a transformat într-un adevărat pericol pentru poarta tricolorilor noștri.

După ce debutul partidei a aparținut României, indicațiile tactice date de antrenorul turc, Saffet Sancakli, un fost jucător de performanță la Galatasaray și Fenerbahce, echipe pentru care a înscris sute de goluri, își fac efectul, iar reprezentanții Semilunei, cu o echipă mai bine așezată în teren, mai strânsă, încep să amenințe din ce în ce mai des poarta noastră. Iar o verticalizare neașteptată, pe un contraatac desfășurat în mare viteză, ”regizat” de Durmuz Sarikaya se soldează cu primul gol al partidei, iar explozia de bucurie din tribune este una de remarcat.

În tabăra tricolorilor, liniște, Marcel Ciolacu privește neputincios bucuria afișată de Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Turcia în România, Füsun Aramaz, și aplaudă politicos.

Între timp, artistul Kamara, convertit în lider al galeriei românești, începe să îi încurajeze pe parlamentarii români care, după repunerea balonului de la centrul terenului, se reped în atac, ca o haită de lupi. Câteva ocazii monumentale, câteva scrâșnituri din dinți și, printr-o minune, liberalul Lucian Bodu reușește o execuție de efect și scorul devine egal, 1-1. Explozie de bucurie, tribunele sunt în delir, Marcel Ciolacu își ”rupe” mâinile aplaudând și meciul pare să se îndrepte spre un final în care era nevoie de prelungiri. Doar că, turcii nu se lasă și, după un schimb de pase, din nou pe contraatac, cu românii vizibil obosiți, reușesc din nou să dea lovitura, execuția jucătorului turc fiind una spectaculoasă, imposibil de blocat pentru portarul nostru.

2-1, iar speranțele parlamentarilor români, în ciuda scandărilor din tribune, sunt fărâmate de fluierul de final al arbitrului, chiar dacă toată echipa se repezise în atac, iar măiestria portarului român cu mingea la picior și driblingurile sale au fost aplaudate de tot stadionul.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Asta e, n-am avut ce să facem, au fost mai buni. Dar a fost un meci frumos”, ne-a spus Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, vizibil dezamăgit de rezultatul obținut de parlamentarii pe care îi conduce. Coboară însă din tribune pe teren și îi felicită pe jucătorii noștri care au primit, la festivitatea de premiere, medaliile de argint ale turneului din mâna Excelenței Sale, Ambasadorul Republicii Turcia în România, Füsun Aramaz.

Marcel Ciolacu, în calitate de gazdă, le-a înmânat jucătorilor turci trofeul și medaliile de aur, recunoscând că speră ca anul viitor, la turneul care va avea loc în Turcia, România să își poată lua revanșa, tot în finală.

 

 

 

Ambasadorul Turciei, Excelența Sa, Füsun Aramaz: ”Sunt foarte fericită”

Prezentă la meci, Ambasadorul Turciei, Excelența Sa, Füsun Aramaz, a recunoscut că nu mai are suficient timp să urmărească fenomentul fotbalistic și că este suporter al echipei Besiktas Istanbul.  "Sunt foarte fericită că echipa parlamentului Turciei este aici să joace cu România finala competiţiei interparlamentare. Există o colaborare foarte bună între cele două instituţii, iar acest meci contribuie la consolidarea prieteniei frumoase dintre cele două parlamente. Mărturisesc că nu urmăresc îndeaproape fenomenul "sportului rege", dar totuşi sunt la curent cu evenimentele importante. Am văzut că echipa Camerei Deputaţilor este în formă, i-am urmărit pe jucători şi într-o partidă anterioară. Eu sunt suporter al echipei Besiktas, dar nu am mai fost de multă vreme pe stadion", a declarat Excelenţa Sa Fusun Aramaz pentru WOWbiz.ro.

 

Marcatorul României, deputatul Lucian Bode: ”Am făcut tot ce am putut”

Deputatul Lucian Bode, marcatorul singurul gol al României, a recunoscut că este, totuși, satisfăcut de rezultat, chiar dacă au pierdut. "Suntem foarte mulţumiţi că România, prin intermediul Camerei Deputaţilor, a organizat un turneu frumos, reuşit...Este important şi rezultatul, desigur. Anul trecut am câştigat noi şi am adus turneul aici, în ţară, dar nici anul acesta nu ne-am făcut de râs. Am jucat finala şi am făcut tot ce am putut la vârsta noastră şi la condiţia noastră fizică. Antrenorul echipei Turciei este un fost mare fotbalist şi un om extrem de modest. Este o onoare să fii pe teren cu un asemenea campion. Mă bucur că toţi am dat dovadă de fair-play şi că nu a fost nicio accidentare", a declarat politicianul Lucian Bode pentru WOWbiz.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si