EURO 2024 a intrat în faza sfeturilor de finală, unde Turcia a reușit să pătrundă cu o victorie spectaculoasă în fața Austriei. Din păcate, naționala tricoloră se întoarce acasă după o înfrângere categorică în fața Olandei.

Citește și: Edi Iordănescu, decizie după eliminarea României de la EURO 2024: „Familia mea are mai multă nevoie de mine decât are echipa”. Renunță la națională?

Echipa Turciei, antrenată de italianul Vincenzo Montella, s-a impus prin dubla fundaşului Merih Demiral (minutele 1 și 59), golul Austriei fiind semnat de Michael Gregoritsch, în minutul 66.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

După numai 57 de secunde de joc, Arda Guler a executat un corner cu efect, iar Merih Demiral a trimis mingea în plasa Austriei. A fost cel mai rapid gol din fazele eliminatorii în istoria EURO.

Partea secundă a meciului din Turcia și Austria s-a desfăşurat într-o singură direcţie, spre poarta Turciei, pe o ploaie torenţială.

Ocazie uriașă la poarta Turciei la ultima fază a meciului 

La una din puţinele faze ofensive ale turcilor, Arda Guler a executat un corner (59), iar Demiral s-a înălţat superb dintre Lienhart şi Danso şi a reluat la colţul scurt cu capul.

Austria a reuşit să revină în joc destul de repede, marcând după un corner executat de Sabitzer (min 66): Gregoritsch a trimis în plasă din apropiere. Austriacul a semnat golul 100 marcat la EURO 2024.

Austria a avut o ocazie uriaşă de a trimite meciul în prelungiri, dar Mert Gunok (90+4) a salvat golul la lovitura de cap a lui Baumgartner.

Când se joacă sferturile de finală de la Euro 2024

Au fost stabilite cele patru meciuri din sferturile de finală de la EURO 2024. Primele două partide se vor desfășura vineri 5 iulie:

  • Spania- Germania, ora 19.00
  • Portugalia- Franța, ora 22.00

Ultimele două meciuri din sferturile de finală au loc sâmbătă, 6 iulie:

  • Anglia- Elveția, ora 19.00
  • Olanda- Turcia, ora 22.00

Având cel mai numeros public de la EURO 2024, Turcia are oportunitatea să "răzbune" România și să învingă Olanda pentru un loc în semifinalele Campionatului European din Germania.

Când se joacă sferturile de finală de la Euro 2024

Când se joacă sferturile de finală de la Euro 2024

[Sursa foto: Twitter / UEFA]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si