În noaptea de miercuri spre joi a avut loc o tragedie în Munții Făgăraș. Doi turiști au intrat într-o zonă interzisă escaladării pe timp de vară. Unul dintre ei a murit, iar celălalt a rămas blocat ore întregi până au ajuns salvatorii. Autoritățile au făcut confesiuni emoționante despre operațiunea grea de salvare.

Salvamontiștii din Sibiu și Argeș au avut o misiune foarte grea în noaptea de miercuri spre joi.

Mai exact, doi turiști neexperimentați au urcat pe munte, într-o zonă greu accesibilă și chiar interzisă pe timp de vară. Unul dintre ei a decedat, iar celălalt era să pățească la fel după ce a rămas blocat timp de mai multe ore.

Citeste si: Moarte șocantă pentru un tânăr din Iași. Mașina lui a ieșit de pe şosea şi a ajuns în curtea unei case

După o intervenție de 19 ore, un turist a fost salvat. Povestea a fost expusă de unul dintre eroii muntelui, Cornel Zărescu. Acțiunea contracronometru a meritat, deși incidentul s-a soldat cu pierderea unei vieți umane, totul din cauza ignoranței.

Salvare la limită în Munții Făgăraș

Unul dintre salvatori a povestit totul într-o postare pe Facebook. El a zis cum a primit alarma din partea unei colege.

Salvamontistul a explicat că nu le-a venit să creadă că turiștii s-au putut expune unui asemenea pericol imens.

A urmat apoi contactarea persoanei care a sunat după ajutor, iar confirmarea i-a cutremurat.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Viteză și adrenalină pe munte

turist mort în munții făgăraș
Turist mort în Munții Făgăraș.[Sursa foto: Facebook]

„Apelantul stă lângă o dâră lungă de sânge la capătul căreia se află un corp neînsufleţit. Ne relatează cum era la cort şi cum a văzut lanternele în perete, apoi a auzit un strigăt si una dintre lumini a căzut în abis. E clar, nu e timp de pierdut, speram ca cel rămas în perete să reziste până vom ajunge la el. De jos, de la baza peretelui, abia distingem lanterna celui blocat pe o brână. Căutăm o variantă de acces, dar nu e nimic evident la lumina lanternelor. Ne tot întrebăm cum a reuşit să ajungă acolo, ca să urmăm şi noi acelaşi drum”, a povestit Cornel pe internet.

Citeste si: VIDEO| Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Când scăpăm de caniculă

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cei doi turiști au coborât de pe vârful muntelui. Cum era întuneric nu și-au dat seama de distanță, crezând că mai au doar câțiva metri de coborât până la baza muntelui. Cornel a mărturisit cum una dintre victime a încercat să găsească o cale prin care să coboare în siguranță însă, din păcate, acesta a alunecat și a murit pe loc.

„Victimele au intrat foarte târziu în traseu şi s-au ambiţionat să coboare la Călţun pe un traseu nemarcat (de fapt un traseu elementar de alpinism) în condiţiile în care erau pentru prima dată în zonă. Din păcate, nu au sunat la Salvamont când au văzut că e noapte şi nu ştiu unde se află, ci abia după ce s-a întâmplat tragedia”, a mai spus Cornel Zărescu, cutremurat încă de incidentul petrecut.

Citeste si: Arcul de Triumf, deschis pentru vizitatori. Vezi în ce interval orar poți vizita monumentul istoric


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si