Directorul asociaţiei care administrează Lacul Sfânta Ana nu mai vrea să primească turiştii care în drumul lor se opresc să hrănească urşii. Acesta spune că astfel cei care le dau mâncare animalelor sălbatice se expun unui pericol imens.

Nu li se va permite accesul celor care hrănesc urșii

Dósa Elek Levente, directorul asociaţiei, a postat, recent, pe pagina sa de Facebook, o înregistrare în care se vede că un urs aflat pe drumul spre Lacul Sfânta Ana sare la o maşină care staţionează în dreptul său.

„Promit că cei pe care îi surprind că hrănesc urşii, pe lângă amenda sosită pe numărul de înmatriculare, din partea mea vor primi în ‘dar’ interdicţia de a vizita Lacul Sfânta Ana şi Tinovul Mohoş, indiferent că este persoană fizică sau operator turistic!”, se arată în postarea lui Dósa Elek Levente.

Citeste si: Un bărbat plecat după ciuperci a dat cu nas în nas cu ursul

„Dacă surprind pe cineva că hrăneşte urşii în drum spre Sfânta Ana sau în altă parte şi ajunge la Lacul Sfânta Ana, nu mai permitem accesul pe teritoriul nostru”, a mai adăugat aceasta.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Un urs a fost surprins la ștrand, în Toplița

Directorul asociației Pro Sfânta Ana a adăugat că a fost nevoit să anunţe autorităţile pentru relocarea unei ursoaice cu pui, după ce, în urmă cu câteva zile, nişte turişti cu un comportament „iresponsabil” au ignorat interdicţia de a face picnic, au mers în pădure şi animalul, atras de mâncare, s-a apropiat de ei şi le-a luat rucsacul.

Există riscul ca urșii să atace

El şi-a exprimat mâhnirea că mai sunt persoane care încearcă să încalce regulile şi a subliniat că e nevoie de educaţie, pentru că omul modern şi-a pierdut conexiunea cu natura.

Citeste si: Autoritățile din Bușteni vor să îndepărteze urșii cu ajutorul ultrasunetelor

El a făcut, în trecut, numeroase apeluri către turişti să nu mai hrănească urşii pe care-i întâlnesc la marginea drumului de acces spre Lacul Sfânta Ana, întrucât le fac foarte mult rău acestora, pentru că nu vor mai putea să se descurce singuri în sălbăticie.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Citeste si: Al treilea atac al urșilor în această săptămână. De data aceasta victima este un porc

De asemenea, Dósa Elek Levente a avertizat de mai multe ori că cei care fac acest lucru se pun în pericol, existând oricând riscul ca animalele sălbatice să-i atace.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si