“Mai multi oameni pe insule inseamna mai multi oameni care ne consuma resursele, apa, mediul”, a explicat Ministrul turismului.

“In prezent, avem o capacitate de aproape 100.000 de paturi pentru turisti si o populatie inregistrata de aproximativ 13.000 de locuitori. Insula are numai 572 de kilometri patrati; nu putem sustine o crestere mai mare a turismului”, a avertizat oficialul, potrivit news.ro.

Torres a explicat ca exista limite in ceea ce priveste apa potabila disponibila, in ceea ce priveste infrastructura, inclusiv cea rutiera, si in ceea ce priveste capacitatea clinicilor si spitalelor.

El a dat, insa, asigurari, ca autoritatile au inceput sa ia masuri pentru imbunatatirea situatiei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Astfel, turistii care isi fac anul acesta concediul in insulele Baleare, care apartin Spaniei, trebuiesa achite o taxa noua, ce variaza, in functie de tipul de hotel ales, intre unu si doi euro pe noapte de persoana.

Taxa pentru turism sustenabil a fost adoptata in luna martie si este platita incepând de la 1 iulie, de turistii care merge in Ibiza, Majorca, Formentera sau Menorca.

Turistii care aleg hoteluri de una, doua sau trei stele platesc un euro pe noapte de persoana, iar cei care aleg hoteluri de patru sau cinci stele achita doi euro pe noapte de persoana. Suma este incasata in momentul cazarii. Cei care aleg sejururi mai lungi de noua zile platesc, insa, mai putin.

Fondurile strânse sunt folosite pentru a proteja resursele naturale ale insulei.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si