Deși hotelurile sunt ocupate la o capacitate de 100%, comercianții de pe litoralul bulgăresc, simt lipsa turiștilor bogați din Rusia, Marea Britanie, Franța, statele nordice și alte țări din Occident.

„Sunt turiști, dar sunt foarte săraci”

„Situația este foarte proastă, în special pentru magazinul meu – vând încălțăminte făcută special pentru turiștii ruși, însă ei lipsesc. În locul lor au venit români care nu cumpără nimic.

Sunt și tineri care nu fac niciun fel de cumpărături, doar merg la restaurante. Sunt turiști, dar sunt foarte săraci. Cum ne vom plăti chiriile?”, s-a plâns un comerciant din Sunny Beach la postul de radio BNR.

Citeste si: Invazie de alge în sudul litoralului

Între 15.000 și 20.000 de turiști zilnic

Între 15.000 și 20.000 de mașini cu turiști ajung zilnic în stațiunea Sunny Beach. Sunt cozi la fast-food-uri, iar barurile de pe plajă și restaurantele sunt pline, dar cu toate acestea comercianții sunt tot nemulțumiți.

Bulgarii afirmă că turiștii din estul Europei nu fac prea multe cumpărături. Pe lângă români, stațiunea este la mare căutare printre polonezi, ucraineni și moldoveni.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

O altă nemulțumire este legată de locurile de parcare. Majoritatea turiștilor vin cu mașinile, pe care le parchează în parcuri, pe alei, parcări neamenajate. Locuri libere sunt doar în parcările cu plată.

Citeste si: Mancare expirata pe litoral

„Nu există deloc turiști occidentali, iar romii fură seara de la turiști”

Din cauza restricțiilor, principalii turiști sunt cei din țările vecine.

Însă nemulțumiri sunt și de cealaltă parte: “Este o nebunie. Este mult zgomot, plajele sunt aglomerate, nu sunt umbrele”, spun turiștii. ”În luna august au fost mereu mulți oameni. Să nu uităm că, datorită respectării distanței, a trebuit să reducem numărul de umbrele și din această cauză a scăzut cu 25-30%”.

De la începutul sezonului estival, potrivit Sistemului Centralizat de Informații Turistice, peste 2,5 milioane de turiști au ales să își petreacă vacanța în Bulgaria.

Citeste si: Au lăsat marea pentru litoralul Ardealului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si