Constructorii și autoritățile promit că lucrările vor fi încheiate până atunci, iar clădirea emblemă de pe faleza orașului o să arate ca în 1910! 

În atelierul de creație din interiorul cazinoului sunt readuse la viață toate elementele care fac parte din istoria clădirii.

„Avem aici pe ăsta vechi (n.r. una dintre piesele în curs de restaurare din Cazinoul din Constanța).

La final se vopsește”, a spus bărbatul care se ocupă de restaurarea pieselor care înfrumusețează Cazinoul.

Reporter Știrile Kanal D: Câte piese ați refăcut?

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O jucătoare de tenis a anunțat că și-a făcut cont pe OnlyFans și divorțează, după ce a fost eliminată de la Australian Open- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Restaurator: Nu știu, foarte multe! Pot să vă spun doar că o parte din berbecii de sus de pe față, 7 la număr, sunt restaurați de mine.

Balustrada a fost restaurată, iar in perioada următoare vor fi montate vitraliile. Stilul Art Nouveau se va regăsi atât in pardoseală, în mobiler cât și in picturi. La final, încăperile vor fi luminate de candelabre identice cu cele originale.

Citește și: VIDEO- Cazinoul din Constanța, aproape gata. Lucrările sunt finalizate în proporție de 85%

Detalii din culisele restaurării Cazinoului din Constanța

Reporterul Știrile Kanal D a reușit să culeagă detalii din culisele restaurării Cazinoului din Constanța

„Ne aflăm în sala restaurant, cum era înainte. Acum, urmează să fie o sală de muzeu, unde se vor schimba tâmplăria, pardoselile, vor fi corpuri de iluminat și candelabre în stil Art Nouveau.

Tavanul este reparat, va primi cromatica nouă cu foițe de aur, deci va arăta exact ca în 1910”, a spus Gabi Puchiu, șeful de șantier.

Dacă in celelalte încăperi schelele încă sunt pe poziții, subsolul este aproape gata. Pereții păstrează piatra naturală din 1910, anul în care a fost deschisă clădirea.

„În momentul când s-au curățat pereții și s-a observat ce există în spatele tencuielii, arhitecții au hotărât să rămână pentru totdeauna, fiind o fundație foarte bine lucrată”, a mai explicat șeful de șantier.

Celebra fereastra a cazinoului, în formă de scoică, va fi restaurată cu sticlă de Murano. Lucrările vor fi terminate anul viitor, în luna iunie.

„Foarte frumos, abia aștept să-l termine! Am fost și când am avut voie să-l vizităm înăuntru cu cască de protecție. Mult a stat în paragină. E bine și așa”, a spus o femeie, semn că oamenii așteaptă cu nerăbdare ca lucrările să se termine.

Primarul orașului Constanța promite că și interiorul cazinoului va putea fi vizitat de turiști.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si