In articol:
- Evenimentul promovează filmele "Maria, inima României", "Războiul Regelui" și "Regele Mihai: drumul către casă"
- Turneul Naţional de Educaţie Istorică va fi prezentat în peste 20 de țări
- 1.400 de liceeni vor putea să urmărească producțiile
Trei filme documentare istorice, care analizează evenimentele prin care a trecut țara noastră sau reprezentanții acesteia, la un moment dat, sunt promovate anul acesta în cadrul proiectului.
Dan Drăghicescu, producător executiv Turneul de Educație Istorică: ”Aceste trei filme documentare acoperă partea istoriei moderne a României care ajunge până în zilele noastre.”
Evenimentul promovează filmele "Maria, inima României", "Războiul Regelui" și "Regele Mihai: drumul către casă"
Cele trei filme produse de John Florescu și regizate de Trevor Poots au obținut cât recunoaștere națională, cât și internațională. Producțiile sunt acum mult mai accesibile publicului general datorită intervenției producătorului, care și-a dorit să relateze istoria pe înțelesul tuturor. Astfel, peliculele vor putea fi vizionate și înțelese atât de elevii de liceu, cât și de veteranii de război sau de comunități izolate din mediul rural.
Citeste si: Pensiile românilor se indexează de la 1 ianuarie 2025! Cum poți vedea dacă ți se majorează pensia- kanald.ro
Turneul Naţional de Educaţie Istorică va fi prezentat în peste 20 de țări
Andrei Luca, dir. Direcția Diplomație Culturală în MAE: ”Proiecția de filme, și proiecția filmului în special „Maria, inima României” este elementul central al acestui program, este un film care prinde, care duce bine mesajul pe care vrem să-l transmitem prin diplomația noastră culturală.
John Florescu, producător de film: ”Noi am calculat cu primul film, în toată lumea 6 milioane care au văzut filmul despre ”Regele Mihai”.”
1.400 de liceeni vor putea să urmărească producțiile
Peste 1.400 de elevi din liceele de stat vor putea să urmărească producțiile, căci turneul include 25 de orașe și sate din România. Acoperirea teritorială atât de vastă este posibilă prin implicarea Ministerelor Educației și de Externe, care contribuie activ la promovarea acestui eveniment.
Dan Drăghicescu, producător executiv Turneul de Educație Istorică: ”Avem în plan să mergem în 20 de județe, am avut proiecții deja cu cele trei filme.”
Cele două ediții anterioare ale Turneului de Educației Istorică au inclus proiecții ale filmelor documentare istorice în școlile și universitățile de top din România, în bibiliotecile naționale, dar și în diverse alte locații istorice.
Citeste si: Anul 2025 anunță primirea de noi vouchere! Care sunt persoanele care pot beneficia de ele- kfetele.ro