Turnul Eiffel este în paragină. Simbolul orașului Paris este de nerecunoscut. Turnul este într-un proces de revopsire care costă 60 de milioane de euro, pentru că trebuie să arate bine la Jocurile Olimpice din 2024. Este a 20-a oară când monumentul este revopsit.

Citește si: Serialele şi filmele care apar pe Netflix în aprilie 2022

Din anul 2010, simbolul orașului a suferit din cauza coroziunii metalelor și, fără reparații imediate, poate suferi distrugeri capitale.

Turnul este acum în paragină. Se pare că fierul din care este realizat monumentul intră în contact cu apa și oxigenul în acele locuri în care vopseaua cade odată cu vârsta, potrivit publicației franceze Marianne, care invocă documente confidențiale, scrie antena3.ro.

Imagini inedite cu Turnul Eiffel

În 2018, a avut loc cea de-a 20-a renovare a turnului pentru Jocurile Olimpice din 2024. Această renovare a inclus curățarea unei treimi din structură și aplicarea a două straturi de vopsea nouă pentru a limita coroziunea. Cu toate acestea, din cauza pandemiei de coronavirus, munca a trebuit să fie amânată; în plus, în vopseaua veche a fost găsit plumb. Așa că, reparația va fi „cosmetică” și va acoperi doar 5% din Turnul Eiffel.

Citește si: VIDEO- De ce a devenit litera Z un simbol pro-război în Rusia

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Dacă Gustave Eiffel ar vizita turnul ar avea un infarct", a declarat un manager al administratorului turnului Eiffel, sub condiția anonimității.

Eiffel este inginerul a cărui companie a proiectat și construit monumentul. El a zis că identificarea și oprirea răspândirii ruginii a fost cea mai mare provocare pentru longevitatea construcției.

Acesta a spus că turnul va avea nevoie de revopsire la fiecare șapte ani.

Turnul a fost cea mai înaltă construcție din lume. Acum, Turnul Eiffel este probabil cea mai mare atracție turistică din Europa și cel mai cunoscut simbol al Parisului, silueta sa inconfundabilă putând fi recunoscută cu ușurință de orice turist.

Citește si: Un bărbat care a abuzat un bebeluș de doar 2 luni, în anul 1988, ar putea fi acuzat de crimă după ce victima lui s-a stins din viață la vârsta de 34 de ani. Tânărul a murit din cauza rănilor provocate de agresor pe vremea când era doar un bebeluș

Celebra reprezentație a fost ridicată cu ocazia Expoziției Universale din 1889, organizată la Paris pentru celebrarea centenarului Revoluției Franceze din 1789.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Proiectul final a necesitat peste 18.000 de piese din fier forjat și 2.5 milioane de nituri. Sute de muncitori au lucrat timp de doi ani la asamblarea monumentului care avea sa devină Turnul Eiffel, un monument ce a fost inaugurat în luna martie a anului 1889 și se înălța la peste 300 de metri, fiind la acel moment cea mai înaltă structură din lume.

Citește si: Finaliști Te cunosc de undeva 2022. Vezi cine sunt cele PATRU cupluri care au ajuns în marea finală FOTO


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si