Close sidebar
Close sidebar

Uber, dupa anuntul Gabrielei Firea: Aplicatiile precum Uber, serviciile de carsharing, de taxi si transportul in comun constituie, impreuna, solutii care pot duce la reducerea aglomeratiei si a poluarii

Uber reactioneaza la decizia primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, de a interzice toate formele de practicare a taximetriei care nu se incadreaza in prevederile legale, spunand ca serviciile de carsharing, de taxi si transportul in comun constituie, impreuna, solutii care pot duce la reducerea aglomeratiei, a poluarii si pot rezolva problema parcarilor din Bucuresti. Uber mai spune ca dialogul este cea mai buna cale pentru a oferi bucurestenilor cele mai bune servicii de transport.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

"Aplicatiile precum Uber, serviciile de carsharing, de taxi si transportul in comun constituie, impreuna, solutii care pot duce la reducerea aglomeratiei, a poluarii si pot rezolva problema parcarilor din Bucuresti. Peste 350.000 de bucuresteni se bazeaza pe Uber pentru drumurile zilnice si mii de soferi parteneri fac un venit in plus, prin intermediul aplicatiei si contribuie la bugetul public. Ne dorim sa discutam despre viitorul industriei de transport impreuna cu municipalitatea si cu alti actori din industrie pentru a face ceea ce este cel mai bine pentru consumatori si pentru oras", afirma reprezentantii Uber, intr-un comunicat de presa transmis luni seara.

Oficialii Uber mai spun ca dialogul este cea mai buna cale pentru a oferi bucurestenilor cele mai bune servicii de transport.
 

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Conform acestora, anul trecut, 100 de parteneri Uber au contribuit cu aproximativ 320.000 de lei taxe la bugetul de stat, constand in TVA intracomunitar, impozit pe venit, impozit si contributii salariale. in Bucuresti, peste 15% din utilizatori sunt turisti.

Uber este prezent in 21 din tarile membre UE, iar la nivel mondial,  in peste 650 de orase din peste 75 de tari.

Primarul Capitalei a anuntat luni, dupa o intalnire cu reprezentantii taximetristilor, ca vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se incadreaza in prevederile legale, acestia reclamand, printre altele, "concurenta neloiala practicata prin sistemele de aplicatii online ce ofera servicii ilegale de taximetrie". in mai multe randuri taximetristii din Bucuresti, dar si cei din alte orase, si-au exprimat nemultumirea fata de serviciul de transport UBER, la sfarsitul lunii noiembrie, in Capitala, zeci de taxiuri mergand in coloana prin zonele aglomerate ale orasului, in semn de protest.

Vom promova in urmatoarea sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti un nou proiect de hotarare ce va stabili norme si reguli clare pentru toti cei care practica taximetria in Capitala, astfel incat, atat bucurestenii, cat si turistii, sa poata folosi acest serviciu cu incredere si in deplina siguranta, beneficiind de aceeasi calitate a transportului in regim de taxi ca in marile capitale europene. Concret, prin noul regulament vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se incadreaza in prevederile Legii nr.

38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, precum si in cele ale HCGMB 78/2008 si ale Codului Fiscal. Toti cei care practica activitatea de taxi in Capitala vor fi obligati sa respecte acest regulament. ii anunt pe toti cei care practica taximetria ca ne vom asigura, prin departamentele de resort, ca acest regulament va fi respectat in integralitate”, a declarat Firea la intalnirea care a avut loc la sediul Primariei Municipiului Bucuresti, cu reprezentantii Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (C.O.T.A.R.), pentru a analiza problemele cu care se confrunta operatorii de taxi din Capitala.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI