"Aplicatiile precum Uber, serviciile de carsharing, de taxi si transportul in comun constituie, impreuna, solutii care pot duce la reducerea aglomeratiei, a poluarii si pot rezolva problema parcarilor din Bucuresti. Peste 350.000 de bucuresteni se bazeaza pe Uber pentru drumurile zilnice si mii de soferi parteneri fac un venit in plus, prin intermediul aplicatiei si contribuie la bugetul public. Ne dorim sa discutam despre viitorul industriei de transport impreuna cu municipalitatea si cu alti actori din industrie pentru a face ceea ce este cel mai bine pentru consumatori si pentru oras", afirma reprezentantii Uber, intr-un comunicat de
Oficialii Uber mai spun ca dialogul este cea mai buna cale pentru a oferi bucurestenilor cele mai bune servicii de transport.
Conform acestora, anul trecut, 100 de parteneri Uber au contribuit cu aproximativ 320.000 de lei taxe la bugetul de stat, constand in TVA intracomunitar, impozit pe venit, impozit si contributii salariale.
Uber este prezent in 21 din tarile membre UE, iar la nivel mondial, in peste 650 de orase din peste 75 de tari.
Primarul Capitalei a anuntat luni, dupa o intalnire cu reprezentantii taximetristilor, ca vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se incadreaza in prevederile legale, acestia reclamand, printre altele, "concurenta neloiala practicata prin sistemele de aplicatii online ce ofera servicii ilegale de taximetrie".
” Vom promova in urmatoarea sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti un nou proiect de hotarare ce va stabili norme si reguli clare pentru toti cei care practica taximetria in Capitala, astfel incat, atat bucurestenii, cat si turistii, sa poata folosi acest serviciu cu incredere si in deplina siguranta, beneficiind de aceeasi calitate a