Ucraina a doborât 4 elicoptere rusești în doar 18 minute
Forțele armate ale Ucrainei susțin că au doborât miercuri, 12 octombrie, cel puțin patru elicoptere rusești – posibil Ka-52 supranumite „Aligatori” – într-un interval de doar 18 minute.
O nouă umilință pentru armata lui Putin. Patru elicoptere rusești au fost distruse în doar 18 minute de apărarea anti-aeriană ucraineană.
„De la 08:40 până la 08:58 pe 12 octombrie, unitățile de rachete antiaeriene ale Forțelor Aeriene au distrus cel puțin patru elicoptere de atac inamice (probabil Ka-52), care asigurau sprijin cu foc forțelor de ocupație terestre în direcția sud”, au trasmis forțele aeriene ale Ucrainei pe canalul oficial de Telegram.
#HIMARS sends a hot "hello" to the occupiers. pic.twitter.com/nPfljrQerU
— NEXTA (@nexta_tv) October 12, 2022
Potrivit rapoartelor preliminare citate de NY Post, unul dintre elicopterele doborâte s-a prăbușit într-o zonă nespecificată din sudul Ucrainei, care fusese recent recuperată de forțele Kievului de la ruși, în timp ce celelalte trei au aterizat undeva în spatele liniei frontului.
Citeste si: Cine este generalul "Armaghedon”, aflat în spatele atacurilor nemiloase ale Rusiei din ultimele zile
Forțele aeriene ale Ucrainei au dezvăluit, de asemenea, s-a tras intens asupra altor două elicoptere rusești, astfel încât e posibil ca numărul de avioane doborâte să crească.
Aliaţii Ucrainei s-au reunit miercuri la Bruxelles într-un efort de-a o ajuta să-şi consolideze sistemul de apărare antiaeriană, ceea ce a devenit o 'prioritate' după seria de atacuri aeriene masive ruseşti asupra mai multor oraşe de pe întreg
teritoriul Ucrainei, unde luptele continuă în sud şi în est.Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ucrainenii au 'nevoie urgentă' de apărare antiaeriană pentru a face faţă bombardamentelor nediscriminatorii ale Rusiei, a recunoscut secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în debutul reuniunii miniştrilor apărării din Alianţa Nord-Atlantică.
'Unii aliaţi au furnizat astfel de sisteme de apărare', a subliniat el. 'Dar ucrainenii au nevoie de mai mult', a adăugat şeful NATO.
Citeste si: Lukaşenko, acuzat că a pierdut controlul asupra situaţiei militare din Belarus
'Au nevoie de diferite tipuri de apărare antiaeriană, cu rază scurtă, cu rază lungă, de sisteme împotriva rachetelor balistice, împotriva rachetelor de croazieră, a dronelor. Diferite sisteme pentru sarcini diferite', a explicat Stoltenberg.
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut crearea unui 'scut' antiaerian deasupra Ucrainei.
Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a dat asigurări că aliaţii vor continua 'să consolideze capacităţile de apărare ale Ucrainei pentru a răspunde nevoilor urgente de astăzi şi pe termen lung'.