Parlamentul din Ucraina a aprobat, în cursul zileii de marți, o nouă lege prin care se interzic artificiile și petardele pe teritoriul țării.

Decizia s-a luat pentru a preveni traumatizarea cetățenilor ucraineni care au fost expuși timp îndelungat la explozii pe timp de război.

Citește și: Decizii noi în ședința CSAT de astăzi: membrii vor modernizarea Forţelor Aeriene Militare prin achiziţionarea de avioane de ultimă generaţie F-35

Artificiile și petardele, interzise în Ucraina

În cursul zilei de marți, Evgheniia Kravciuk, deputată din partidul Slujitorul Poporului, al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a transmis un mesaj important, pe pagina sa de Facebook, cetățenilor țării.

S-a adoptat o nouă lege în Ucraina, prin care utilizarea artificiilor și a petardelor este strict interzisă.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: EXCLUSIV: România, spijin pentru Ucraina în ultimul an de război/ Wajiha Haris: ”Datorită ajutorului românilor, am putut realiza totul”

În sfârşit, artificiile sunt interzise prin lege!", a scris pe pagina sa de Facebook Evgheniia Kravciuk, deputată din partidul Slujitorul Poporului, al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Ce presupune noua lege

290 de deputați din Rada Supremă, compusă din 450 de mandate, au votat în favoarea noii legi. Evgheniia Kravciuk a explicat că artificiile și petardele au o simbolistică rea, grea, funerară, care reînvie amintirele crunte ale cetățenilor ucraineni de pe timpul războiului.

Citește și: Kim Jong Un, dictatorul din Coreea de Nord, cere extinderea războiului „ofensiv”

Petardele de tip F1 sunt exceptate de la interdicţie. Acestea sunt destinate utilizării în zone delimitate care includ interiorul clădirilor de locuit.

Legea care declară ilegală atât utilizarea, cât şi vânzarea articolelor pirotehnice, va intra în vigoare după un moratoriu de şase luni care va fi prelungit la un an în cazul exporturilor.

Prin intermediul noii legi, cei de la puterea Ucrainei își doresc ca cetățenii să fie puțin mai feriți, pe cât se poate, de noi traume ce ar putea apărea în urma utilizării artificiilor și petardelor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si