Close sidebar
Close sidebar

Ucraina a lansat un atac major în Crimeea, cu rachete occidentale. Prima reacție a Rusiei după distrugerea bazei militare

Ucraina a lansat un atac major împotriva bazei ruse din Crimeea, transmite presa de la Kiev vineri dimineața. Situația devine tot mai tensionată în contextul în care SUA ar fi autorizat armata ucraineană să folosească arme occidentale de rază medie pentru a lovi ținte militare din Rusia.

Sorin Negru,

Ucraina a lansat un atac major în Crimeea

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Atacul Ucrainei de vineri dimineața ar lovit baza militară rusă din apropierea Podului Kerci- care este folosit de Rusia pentru a transporta provizii și arme către forțele sale din Crimeea ocupată.

Citește și: Joe Biden a dat undă verde Ucrainei să lovească Rusia cu arme occidentale. Războiul ia o turnură periculoasă pentru Europa

O serie de explozii au avut loc în Crimeea ocupată de ruși în noaptea de 30-31 mai, iar Portul Kavkaz din Peninsula Chuska din regiunea Krasnodar din Rusia este în flăcări, informează Pravda.com.ua.

Citește și: "Noul Nostradamus” a prezis data exactă în care va începe al Treilea Război Mondial. "Este mai aproape decât își imaginează oamenii"

Mai mulţi înalţi oficiali ruşi au avut reacţii virulente vineri, după anunțul privind unda verde dată de Joe Biden regimului de la Kiev. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Şeful comisiei de apărare a Dumei de Stat a declarat că Rusia va riposta în mod asimetric la atacurile ucrainene asupra teritoriului său cu arme furnizate de Statele Unite.

Andrei Kartapolov, şeful comisiei de apărare a Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), a adăugat că decizia lui Biden de a permite lovituri limitate în interiorul Rusiei cu arme americane nu va afecta operaţiunea militară a Rusiei în Ucraina.

Dmitri Medvedev: Rusia ar putea să folosească arme nucleare tactice

Vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat vineri că Rusia nu a blufat atunci când a vorbit despre posibilitatea de a folosi arme nucleare tactice împotriva Ucrainei şi că conflictul său cu Occidentul ar putea escalada într-un război total.

Într-o postare pe canalul său oficial Telegram, Medvedev a afirmat că conflictul Moscovei cu Occidentul evoluează conform celui mai rău scenariu şi că "nimeni nu poate exclude escaladarea lui până la ultima etapă".

"NATO este în război cu Rusia", spune aliatul lui Putin

Medvedev a acuzat Occidentul că escaladează constant conflictul în ceea ce priveşte folosirea armelor NATO şi a transmis că Moscova consideră armele cu rază lungă de acţiune folosite de Ucraina ca fiind controlate de personal NATO.

El a avertizat că Moscova va distruge orice personal militar şi armament occidental în Ucraina sau dincolo de graniţele acestei ţări, dacă sunt implicate în atacuri asupra Rusiei.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

El a mai spus că folosirea armelor cu rază lungă de acţiune împotriva Rusiei ar putea deveni un motiv de război cu NATO.

"Rusia consideră că toate armele cu rază lungă de acţiune utilizate de Ucraina sunt deja controlate direct de militari din ţările NATO. Aceasta nu este asistenţă militară, este o participare la un război împotriva noastră", a spus Medvedev. "Şi astfel de acţiuni ar putea deveni un casus belli", a adăugat el.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI