Rusia a ocupat, din anul 2015, mai multe platforme de gaz și ulei, din Marea Neagră și care se aflau în apropierea peninsulei Crimeea. Forțele ucrainene au declarat că au recucerit platformele de gaz și ulei. Potrivit acestora, platformele recucerite aparțineau Ucrainei.

Au luat înapoi ceea ce Rusia le-a "furat"

Militarii ucraineni au cucerit platormele de gaz și ulei din apropierea peninsulei Crimeea.

Platformele poartă denumirea de Turnurile Boyko și au fost ocupate de Rusia în timpul anexării peninsulei, în 2015. Militarii ucraineni au declarat că prin această cucerire sunt mai aproape de eliberarea peninsulei Crimeea de sub ocupația rusă.

Militarii ucraineni au declarat că au cucerit câtva dintre platformele de gaz și ulei din Marea Neagră.

Militarii ucraineni au declarat că au cucerit câtva dintre platformele de gaz și ulei din Marea Neagră.

[Sursa foto: Capturi Twitter]

Până în acest moment, oficialii ruși nu au făcut nicio declarație cu privire la această cucerire a militarilor ucraineni.

Platformele de gaz și ulei Turnurile Boyko  sunt folosite pentru foraj, dar și pentru aterizarea elicopterelor, ca baze de desfășurare, dar și pentru poziționarea sistemelor de rachete cu rază lungă de acțiune. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Atac cu drone asupra Kievului/ Mark Milley: ”Este mult prea devreme pentru a spune că această ofensivă a eșuat sau nu a eșuat”

Ucraina a recuperat câteva dintre platformele de gaz și ulei din Marea Neagră, "furate" de Rusia

Ucraina a recuperat câteva dintre platformele de gaz și ulei din Marea Neagră, "furate" de Rusia

[Sursa foto: Capturi Twitter]

"Glorie eroilor ucraineni!"

Un consilier al Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gerashchenko, a declarat, într-o postare pe platforma socială X, că recucerirea platformelor din Marea Neagră este o impresionantă importanță.  

Anton Gerashchenko a încheiat postarea declarând "Glorie eroilor ucraineni!".

"Ucraina a recăpătat controlul asupra așa-numitelor „Turnuri Boyko”.

„Turnurile Boyko” sunt platforme de foraj de gaz și petrol în largul coastei Crimeei ocupate din Marea Neagră.

Rusia le-a ocupat în 2015 și le-a folosit în scopuri militare când a început invazia pe scară largă.

Revenirea acestor turnuri sub controlul ucrainean este de mare valoare, deoarece au fost folosite de ruși nu atât ca site-uri SAM pentru a-și acoperi navele de război, ci în primul rând ca platforme pentru tot felul de senzori de monitorizare, control și supraveghere, extinzându-și capacitățile operaționale rusești. Serviciul de Informații pentru Apărare a Ucrainei i-a lipsit pe ruși de multe capacități de monitorizare și informații, eliminându-i din aceste turnuri. Acest pas a fost crucial nu numai în lupta Ucrainei pentru Marea Neagră, ci și pentru mai mult spațiu pentru operațiunile sale de coastă și aeriene.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

O operațiune unică de stabilire a controlului asupra acestora a fost efectuată de forțele Serviciului de Informații de Apărare a Ucrainei.

Glorie eroilor ucraineni!", a postat pe platforma X, consilierul Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei. 

Citește și: Agricultorii români solicită prelungirea interdicției importurilor de cereale ucrainene. În caz contrar, aceștia amenință cu greva generală și blocarea portului Constanța


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si