Volodimir Zelenski a declarat că a reușit să elibereze, din Gaza, cetățenii ucraineni. De asemenea, președintele Ucrainei a declarat că va sprijini Republica Moldova în repatrierea cetățenilor.

"Am ajutat și la eliberarea cetățenilor din Moldova", a declarat Volodimir Zelenski.

Ucraina își eliberează cetățenii din teroarea războiului Israel-Hamas

În ziua 33 de război dintre Israel și gruparea teroristă Hamas, Ucraina e reuși să elibereze cetățenii ucraineni din Gaza.

43 de ucraineni au ajuns la punctul de frontieră Rafah, în Egipt, unde se află în siguranță, departe de războiul din Fâșia Gaza.

"Ucraina a evacuat cu succes primul său grup de 43 de cetățeni ucraineni din Gaza. Acum sunt în siguranță în Egipt, unde diplomații ucraineni le oferă asistența necesară", a scris Volodimir Zelenski, într-o postare pe platforma socială X.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

Președintele Ucrainei a spus că a ajutat la eliberarea cetățenilor din Republica Moldova. De asemenea, Zelenski a declarat că va continua procedurile pentru repatrierea tuturor cetățenilor Ucrainei, din Fâșia Gaza.

Citește și: Premierul Ciolacu, vizită-fulger în Egipt pentru a-i întâmpina pe românii scăpați din Gaza. Revenirea în țară, la ora 20.00, cu o aeronavă Tarom

"De asemenea, am ajutat la evacuarea a 36 de cetățeni ai Moldovei și ne bucurăm să ajutăm vecinul nostru prietenos.

Evacuarea continuă. Ambasadele noastre din Israel și Egipt, precum și alte agenții relevante, lucrează din greu pentru a scoate mai mulți cetățeni din Gaza", a mai spus Zelenski, pe platforma socială X.

Eliberarea oamenilor din Fâșia Gaza

Pe lângă Ucraina și Moldova, România a reușit eliberarea a 144 de cetățeni români. Primul zbor cu cetățeni români repatriați din Fâșia Gaza va ateriza pe teritoriul României în această seară. Românii din Gaza, au trecut în Cairo, în Egipt, prin punctul de trecere Rafah. În Cairo, românii au fost așteptați de Marcel Ciolacu.

Eliberare români din Gaza

Eliberare români din Gaza

[Sursa foto: Facebook]

În timp ce statele își repatriază cetățenii, Israelul a creat un coridor de evacuare, în siguranță, a civililor din Gaza.

Coridor de evacuare a civililor din Gaza, realizat de Israel

Coridor de evacuare a civililor din Gaza, realizat de Israel

[Sursa foto: Captura Twitter]


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si