Armata Ucrainei ar fi eliminat încă un comandat rus, colonelul Alexei Șarov, prezent la asaltul orașului Mariupol. Anunțul privind uciderea colonelului rus a fost făcut miercuri de oficialii armatei ucrainene, potrivit unei postări pe Twitter a Nexta TV.

Citeste si: Singurul loc din Mariupol unde nu cad bombele rușilor. "Evită să-l distrugă, au nevoie de el"

Aproape zece comandanții ruși au fost uciși în războiul din Ucraina, la aproape o lună de la ordinul de invazie transmis de la Kremlin de șeful forțelor armate ruse, președintele Vladimir Putin.

Colonel rus, ucis la Mariupol

Potrivit anunțului de pe Twitter, comandantul rus ar fi fost ucis "în timpul antrenamentelor” din "operațiunea specială", după cum prezintă propaganda rusă invazia la scară largă din Ucraina.

Citeste si: Belarus ar putea intra în război alături de Rusia. Avertisment de la NATO

Alexei Șarov era comandantul celei de-a 810-a Brigade de Gărzi a armatei ruse, potrivit apărătorilor ucraineni.

Comandanții ruși uciși în războiul din Ucraina

Ucraina a anunțat sâmbătă că a eliminat încă un comandant rus, general-locotenentul Andrei Mordicev, comandantul Armatei a 8-a a Districtului Militar de Sud al Federației Ruse.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Acesta ar fi fost ucis în urma unui atac al forțelor armate ale Ucrainei asupra aerodromului de la Cernobaevka, potrivit Hotnews.ro.

Primul general rus care a fost ucis în luptele din Ucraina a fost Magomed Tuşaev, considerat mâna dreaptă a liderului cecen Ramzan Kadîrov, care şi-a pierdut viaţa la 26 februarie lângă Kiev.

Citeste si: Faimosul lunetist Wali le face în ciudă rușilor, care l-au declarat mort în Mariupol: "Sunt în viață! Nici o zgârietură"

Presa ucraineană a relatat pe 3 martie că general-maiorul Andrei Suhovețki, comandant adjunct al Armatei 41 din cadrul Districtului Militar Central al Rusiei, a fost ucis de forțele armate ucrainene. Moartea acestuia a fost confirmată de camarazii săi pe rețeaua rusă de socializare VKontakte.

General-maiorul Vitali Gherasimov, şef de stat major şi prim-adjunct al comandantului Armatei 41-a din cadrul Districtului militar Centru al Rusiei, a fost ucis în luptele de la Harkiv, iar generalul Andrei Kolesnikov- comandantul Armatei a 29-a din cadrul Districtului militar Est (Extremul Orient) al Federaţiei Ruse- la 11 martie.

La 15 martie, generalul Oleg Mitiaev, comandantul unei divizii ruse motorizate, a fost ucis de miliţiile ucrainene „Azov”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si