Close sidebar
Close sidebar

Ucraina are de îndeplinit șase condiții pentru aderarea la Uniunea Europeană. Ce a stabilit Comisia Europeană

Vineri, Comisia Europeană, forul executiv al Uniunii Europene, și-a dat avizul, recomandând ca Ucraina să primească avizul de candidat la Uniunea Europeană.

Diana Bostan,

Lideri Europeni în vizită la Kiev


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Mai mulți lideri europeni sunt de părere că Ucraina ar trebui să primească statutul de candidat în semn de solidaritate și ca o recunoaștere a efortului depus în războiul contra Rusiei.

Ce condiții are de îndeplinit Ucraina pentru aderarea la Uniunea Europeană

„Ucrainenii sunt gata să se jertfească pentru perspectiva europeană”, a declarat, vineri, la o conferință de presă, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, purtând o jachetă galbenă peste o bluză albastră – culorile drapelului ucrainean. „Dorim ca ei să trăiască... visul european”.

Astfel președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi au apărut alături de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, la o conferință de presă comună.

Citeste si: "Cel mai periculos loc din lume". Un mic orășel din țara NATO vecină cu Rusia, amenințată de Putin

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

„Ne aflăm la o răscruce a istoriei noastre”, a spus Draghi, reluând astfel o retorică abordată mai întâi de Scholz. „Zi de zi”, a mai adăugat el, „ucrainenii apără principiile democrației și libertatea, respectiv, pilonii proiectului european, pilonii proiectului nostru”.

Pe Ucraina o așteaptă un proces politic și birocratic complicat

Albania, Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia și Turcia sunt actualii candidați oficiali la aderarea în organizație.

Citeste si: Pachet financiar de 9 miliarde de euro pentru Ucraina, pe masa UE

„Printre aceștia se numără: impunerea unor legi care să asigure desemnarea unor magistrați calificați și scăderea influenței oligarhilor. Comisia a cerut totodată ca Ucraina să-și continue anchetele, punerile sub acuzare și condamnările pentru corupție”.

„Ucraina nu se apropia de toate astea și nu se apropie nici acum”, a declarat un diplomat european.

Aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană ar putea dura ani de zile.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI