În urmă cu o săptămâna, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avut o vizită oficială în Washington, pentru a discuta cu președintele Joe Biden.

Astăzi, Volodimir Zelenski a anunțat într-o postare, pe Telegram, că noile tancuri Abrams, de origine americă, noua armă în războiul împotriva Rusiei, au ajuns pe teritoriul Ucrainei.

Tancurile Abrams sunt pe teritoriu ucrainean

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunţat într-o postare pe Telegram, luni, că tancurile americane de tip Abrams au ajuns pe teritoriul ucrainean.

 Tancurile Abrams sunt deja pe teritoriul Ucrainei

Tancurile Abrams sunt deja pe teritoriul Ucrainei

[Sursa foto: Capturi Twitter]

"Abrams au sosit deja în Ucraina şi se pregătesc să ne consolideze brigăzile", a declarat Zelenski, potrivti AFP, conform news.ro.

Discuțiile despre livrarea tancurilor s-au desfășurat săptămâna trecută, la Washington, când Volodimir Zelenski a mers într-o vizită oficială la președintele Joe Biden.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Mesajul Ucrainei, în urma atacului de la Sevastopol. ,,Comandantul Flotei ruse a Mării Negre, amiralul Viktor Sokolov, a murit în urma atacului cu rachete asupra sediului Flotei''

Discuții despre livrare, la Washington

În urmă cu o săptămână, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a mers, pentru a doua oară de la începutul conflictului cu Rusia, la Washington, pentru a discuta cu președintele Joe Biden.

Ucraina are noi arme de război, oferite de Joe Biden.

Ucraina are noi arme de război, oferite de Joe Biden.

[Sursa foto: Capturi Twitter]

Într-o postare de pe platforma socială X, se anunța că livrarea tancurilor Abrams va avea loc în această săptămână.

"Săptămâna viitoare, primele tancuri Abrams americane vor fi livrate Ucrainei", a transmis Joe Biden, joi.

Președintele Joe Biden a promis Ucrainei 31 de tancuri Abrams, cu muniţie cu uraniu sărăcit de 120 de milimetri. Aceste tancuri pot penetra blindate, dar există controverse precum că ar fi toxice pentru militari, dar și pentru populație.

Președintele Volodimir Zelenski, a anunțat că tancurile americane Abrams au ajuns pe teritoriul Ucrainei

Președintele Volodimir Zelenski, a anunțat că tancurile americane Abrams au ajuns pe teritoriul Ucrainei

[Sursa foto: Freepik]

Joe Biden a transmis că valoarea armelor militare oferite Ucrainei, în această tranșă, se ridică la valoarea de 325 milioane de dolari.

Citește și: Un nou lider prietenos cu Rusia ar putea să apară în Europa


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si