Iranul a recunoscut sâmbătă dimineaţă că a doborât „din greşeală” avionul companiei Ukraine International Airlines cu 176 de oameni la bord şi şi-a exprimat regretul pentru moartea lor, scrie Reuters.

Zelenski a transmis: „Iranul a pledat vinovat în cazul prăbuşirii avionului ucrainean. Dar insistăm în privinţa unei asumări complete a vinovăţiei”.

„Ne aşteptăm ca Iranul să dea asigurări că este dispus să facă o investigaţie completă şi deschisă, să aducă în justiţie responsabilii, să înapoieze trupurile celor decedaţi, să plătească compensaţii şi să transmită scuze prin canalele diplomatice”, a adăugat preşedintele.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Nouă persoane urmărite internaţional, aduse în ţară de poliţişti în ultima săptămână

Citeste si: Un vatman, acuzat că a intrat intenționat într-o mașină în care se aflau doi copii mici! Când s-a întâmplat asta?

Citeste si: Numărul îmbolnăvirilor de rujeolă a ajuns la 18.996, dintre care 64 de decese; în ultimele două săptămâni, s-au înregistrat 88 de noi cazuri

Majoritatea celor decedaţi în urma doborârii avionului erau cetăţeni iranieni şi canadieni.

Avionul, un Boeing 737 UIA, s-a prăbuşit la două minute după ce a decolat, de la Teheran către Kiev, în noaptea de marţi spre miercuri, la puţin timp după ce tiruri de rachete ale Teheranului au fost trase asupra a două baze folosite de armata americană în Irak.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si