Close sidebar
Close sidebar

Ucraina aşteaptă o investigaţie completă, compensaţii şi asumarea totală a răspunderii în cazul avionului doborât de Iran

Ucraina aşteaptă o investigaţie completă, compensaţii şi asumarea totală a răspunderii în cazul avionului de pasageri doborât de Iran, a transmis sâmbătă preşedintele Volodimir Zelenski.

M.A.,


DISTRIBUIE
acest articol

Iranul a recunoscut sâmbătă dimineaţă că a doborât „din greşeală” avionul companiei Ukraine International Airlines cu 176 de oameni la bord şi şi-a exprimat regretul pentru moartea lor, scrie Reuters.

Zelenski a transmis: „Iranul a pledat vinovat în cazul prăbuşirii avionului ucrainean. Dar insistăm în privinţa unei asumări complete a vinovăţiei”.

„Ne aşteptăm ca Iranul să dea asigurări că este dispus să facă o investigaţie completă şi deschisă, să aducă în justiţie responsabilii, să înapoieze trupurile celor decedaţi, să plătească compensaţii şi să transmită scuze prin canalele diplomatice”, a adăugat preşedintele.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Nouă persoane urmărite internaţional, aduse în ţară de poliţişti în ultima săptămână

Citeste si: Un vatman, acuzat că a intrat intenționat într-o mașină în care se aflau doi copii mici! Când s-a întâmplat asta?

Citeste si: Numărul îmbolnăvirilor de rujeolă a ajuns la 18.996, dintre care 64 de decese; în ultimele două săptămâni, s-au înregistrat 88 de noi cazuri

Majoritatea celor decedaţi în urma doborârii avionului erau cetăţeni iranieni şi canadieni.

Avionul, un Boeing 737 UIA, s-a prăbuşit la două minute după ce a decolat, de la Teheran către Kiev, în noaptea de marţi spre miercuri, la puţin timp după ce tiruri de rachete ale Teheranului au fost trase asupra a două baze folosite de armata americană în Irak.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI