Ucraina se pare că a atacat un depozit de muniții din Crimeea. În urma exploziei de noaptea trecută, care a provocat a creat un fum des pe o rază de câțiva kilometri, traficul pe podul Kerci a fost restricționat, iar mai multe zone au fost evacuate.

Drone ucrainene asupra depozitului de muniții din Crimeea

Șeful de stat al regiunii Crimeea, Serghei Aksionov, a declarat explozia de sâmbăta a avut loc la depozitul din Krasnohvardiiske, aflat în centrul Crimeei.

Acesta a precizat că incidentul nu a fost soldat cu pagube și nicio persoană nu a fost rănită. Serghei Aksionov se pare că a acuzat Ucraina de atacul cu dronele de la depozitul de muniții din munții din Crimeea.

Presa de stat din Crimeea a postat pe contul de Twitter imagini și videoclipuri cu incidentul, care a provocat un nor gros de fum gri la locul bombardamentului.

Citește și: Odesa, atacată a doua noapte consecutiv de Rusia. Oamenii au fost avertizați să se adăpostească

Forțele armate ucrainene revendică atacul

Potrivit unei postări pe o rețea socială, forțele armate ucrainene din Kiev se pare că au revendicat atacul. Postarea consta într-o înregistrare video care surprindea norul de fum, dar și coloane militare cu semnul "Z". În aceeași postare se preciza că atacul a fost asupra unui depozit de muniție, dar și asupra unui rezervor petrolier.

"Forţele Armate au distrus o bază petrolieră şi depozitele armatei ruse din Oktiabrskul ocupat temporar (districtul Krasnogvardiiske).

Glorie Forţelor Armate ale Ucrainei!", a transmis, pe Telegram, armata ucraineană.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În urma atacului, traficul pe podul Kerci, care leagă peninsula Crimeea de Rusia, a fost oprit, chiar dacă se află la o distanță de aproape 200 de kilometri de la locul incidentului provocat de dronă.

Citește și: Rusia pregătește o ofensivă majoră în Harkov. Ucrainenii spun că Vladimir Putin a trimis noi forțe în regiunile din estul țării

Podul Kerci, vital pentru Rusia

Podul rutier şi feroviar Kerci, are o lungime de 19 km și este vital pentru forțele armate ruse, dar și pentru turiștii din Crimeea, potrivit news.ro.

Rusia acuză Ucraina de toate bombardamentele asupra podului Kerci.

Ucraina se pare că nu a revendicat în mod direct, niciun atac care ar fi avut ca țintă podul Kerci

"Aceasta este ruta folosită pentru a alimenta războiul cu muniţie şi acest lucru se face zilnic", a declarat președintele Ucrainei, pe Twitter, despre atacurile asupra podului.

Oleg Kriucikov, un consilier al lui Aksionov, a avertizat oamenii să nu posteze imagini cu infrastructura pe rețelele sociale pentru a nu putea fi preluate sau interceptate de inamici. În aceeași măsură de precuție, Oleg Kriucikov i-a îndemnat pe oameni să reclame pe autorii unor astfel de postări la Ministerul de Interne sau la serviciul de securitate FSB.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Amintiţi-vă că o înregistrare video postată pe internet a unor instalaţii militare sau a altor instalaţii critice reprezintă activitate pentru inamic", a declarat Oleg Kriucikov.

Citește și: Ucraina suferă un nou atac rusesc. Mai multe drone și rachete au fost lansate de Rusia


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si