Preşedintele ucrainean a spus că a discutat cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, despre "asistenţă suplimentară eficientă" pentru Ucraina, precum şi despre "lupta eroică a ucrainenilor pentru viitorul lor liber".

Citeste si: O primă fractură în Parlamentul lui Putin. Un deputat rus cere încetarea războiului: "Noi am votat pentru pace, nu pentru război"

"Acesta este un moment crucial pentru a finaliza discuţiile de lungă durată odată pentru totdeauna şi a decide asupra acordării Ucrainei a statutului de membru al UE", a scris Volodimir Zelenski sâmbătă pe  Twitter.

Intrarea Ucrainei în UE, accelerată de invazia Rusiei 

Ucraina nu este oficial candidată la aderare în UE. În trecut, existau temeri că un asemenea pas ar putea afecta relaţiile UE-Rusia, potrivit Agerpres.

Citeste si: Imagini emoționante cu Prima Doamnă a Ucrainei, soția președintelui Zelenski. Familia prezidențială, ținta nr.1 în atacul Rusiei

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Revoluţia din 2014 din Ucraina a fost provocată de manifestaţiile care au durat timp de aproape trei luni în centrul Kievului împotriva suspendării pregătirilor pentru semnarea Acordului de Asociere dintre UE şi Ucraina. Aceasta a dus în final la înlăturarea de la putere a fostului preşedinte prorus Viktor Ianukovici.

Citeste si: Soldat rus surprins cu ochii în lacrimi. A fost lăsat să-și sune părinții după ce a fost capturat

Rusia a anexat în 2014 Peninsula Crimeea şi războiul a izbucnit în estul Ucrainei.

Forţele militare ruse au lansat în zorii zilei de joi o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei- terestră, aeriană şi navală-, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Ucraina primește armament din Europa

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat sâmbătă că partenerii săi occidentali livrează noi arme şi echipamente Ucrainei, după o conversaţie cu preşedintele francez Emmanuel Macron, informează AFP.

Citeste si: Forţele ruse ar fi capturat oraşul Melitopol, din sud-estul Ucrainei

Forţele militare ruse au lansat în zorii zilei de joi o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei- terestră, aeriană şi navală-, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si