Opt valuri de atacuri rusești au afectat infrastructura Ucrainei, iar problemele la electricitate a țării au dus la suspendarea de urgență a furnizării de curent electric în mai multe zone.

Citește și: Putin interzice protestele în mai multe locuri publice din Rusia

„Ele (operațiile) vor fi efectuate când situația din jurul furnizării de electricitate se stabilizează”, a afirmat acesta într-un comunicat remis presei.

Spitalele continuă să ofere asistență medicală de urgență, doar că operațiile programate vor fi suspendate temporar.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: De ce a blocat Ungaria ajutorul financiar al UE pentru Ucraina

De ce a blocat Ungaria ajutorul financiar al UE pentru Ucraina

Ungaria a blocat, marţi, ajutorul financiar al UE pentru Ucraina programat pentru anul 2023. Guvernul de la Budapesta este considerat "calul troian" al lui Vladimir Putin în interiorul UE.

Citește și:  Rusia acuză noi atacuri cu drone pe teritoriul propriu. Putin, ședință cu consiliul de securitate

În aceste condiții, Uniunea Europeană  va căuta o soluţie- cu sprijinul restului statelor din blocul comunitar- pentru a canaliza asistenţa financiară către Kiev.

''Nu am putut adopta pachetul, dar nu ne descurajăm. Ambiţia noastră continuă să fie să începem să trimitem ajutorul Ucrainei la începutul lui ianuarie'' 2023, a declarat ministrul finanţelor ceh, Zbynek Stanjura, a cărui ţară deţine preşedinţia prin rotaţie a UE. 

De ce se opune Ungaria pachetului financiar pentru Ucraina

Opoziţia Ungariei, singurul din cei 27 de membri ai UE care respinge acest ajutor, se produce în contextul negocierii altor dosare care afectează Budapesta: aprobarea planului de recuperare pentru ţara central-europeană şi îngheţarea fondurilor europene pentru nerespectarea statului de drept.

Citește și:  Ungaria respinge un nou ajutor financiar din partea UE pentru Ucraina

Negocierea acestor propuneri a fost gândită ca un "pachet" comun care includea şi directiva de introducere a impozitării pe profit a multinaţionalelor cu minimum 15% în UE, blocată şi ea unilateral de către Ungaria.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si