Close sidebar
Close sidebar

Ucraina cere spitalelor să suspende operațiile din cauza problemelor avute cu electricitatea

Ministerul ucrainean al Sănătății a anunțat marți că a cerut oficialilor regionali să ia în considerare suspendarea operațiilor neesențiale din cauza problemelor cu electricitatea.

Diana Puiu,

Ucraina cere spitalelor să suspende operațiile din cauza problemelor avute cu electricitatea

[Sursa foto: agoramd.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Opt valuri de atacuri rusești au afectat infrastructura Ucrainei, iar problemele la electricitate a țării au dus la suspendarea de urgență a furnizării de curent electric în mai multe zone.

Citește și: Putin interzice protestele în mai multe locuri publice din Rusia

„Ele (operațiile) vor fi efectuate când situația din jurul furnizării de electricitate se stabilizează”, a afirmat acesta într-un comunicat remis presei.

Spitalele continuă să ofere asistență medicală de urgență, doar că operațiile programate vor fi suspendate temporar.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: De ce a blocat Ungaria ajutorul financiar al UE pentru Ucraina

De ce a blocat Ungaria ajutorul financiar al UE pentru Ucraina

Ungaria a blocat, marţi, ajutorul financiar al UE pentru Ucraina programat pentru anul 2023. Guvernul de la Budapesta este considerat "calul troian" al lui Vladimir Putin în interiorul UE.

Citește și:  Rusia acuză noi atacuri cu drone pe teritoriul propriu. Putin, ședință cu consiliul de securitate

În aceste condiții, Uniunea Europeană  va căuta o soluţie- cu sprijinul restului statelor din blocul comunitar- pentru a canaliza asistenţa financiară către Kiev.

''Nu am putut adopta pachetul, dar nu ne descurajăm. Ambiţia noastră continuă să fie să începem să trimitem ajutorul Ucrainei la începutul lui ianuarie'' 2023, a declarat ministrul finanţelor ceh, Zbynek Stanjura, a cărui ţară deţine preşedinţia prin rotaţie a UE. 

De ce se opune Ungaria pachetului financiar pentru Ucraina

Opoziţia Ungariei, singurul din cei 27 de membri ai UE care respinge acest ajutor, se produce în contextul negocierii altor dosare care afectează Budapesta: aprobarea planului de recuperare pentru ţara central-europeană şi îngheţarea fondurilor europene pentru nerespectarea statului de drept.

Citește și:  Ungaria respinge un nou ajutor financiar din partea UE pentru Ucraina

Negocierea acestor propuneri a fost gândită ca un "pachet" comun care includea şi directiva de introducere a impozitării pe profit a multinaţionalelor cu minimum 15% în UE, blocată şi ea unilateral de către Ungaria.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI