Kyrylo Timoșenko, șeful adjunct al Biroului Președintelui Ucrainei, a transmis pe Telegram că lucrările la zidul cu Belarus înaintează în ritm alert.

Citește și: Imaginile victoriei- ucrainenii, în Herson

„În nord se desfășoară un alt tip de lucrări; aici se construiește un zid la granița cu Belarus.
Un șanț, un terasament, un zid de beton armat cu sârmă ghimpată: acestea sunt barierele inginerești care se construiesc în regiunea Volyn.

Aproximativ 3 km de graniță au fost parcurși deja, iar lucrările sunt în plină derulare.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Acesta nu este tot, dar nu vom dezvălui detaliile. De asemenea, se execută lucrări în regiunile Rivne și Jytomyr”, a mai spus oficiaul de la Kiev.

Citește și: Momentul în care armata lui Zelenski intră în centrul orașului Herson (VIDEO)

Timoșenko a declarat că se construiesc fortificații într-o regiune care se învecinează cu Rusia.

El a adăugat că polițiștii de frontieră ucraineni au „toate echipamentele necesare pentru a vedea inamicul departe în spate”.

Lukasenko neagă că va trimite soldați în Ucraina

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a insistat din nou că nu va trimite militari în Ucraina, transmite BBC News.

''Astăzi se vehiculează ideea că Lukaşenko vrea să-şi trimită militarii în Ucraina. Am spus deja de o mie de ori că nu am astfel de planuri'', a afirmat vineri preşedintele belarus, în timpul unui eveniment care a avut loc la Corporaţia Naţională de Biotehnologie din Belarus (BNBC), potrivit agenţiei oficiale BELTA.

Lukaşenko a susţinut că, de fapt, opoziţia ''autoexilată'' este cea care îi trimite pe belaruşi la moarte. ''N-avem ce face acolo în Ucraina. Nu avem nevoie să trimitem oameni acolo ca să lupte'', a precizat el.

Pe parcursul invaziei ruse în Ucraina, Belarusul s-a situat de partea preşedintelui rus Vladimir Putin şi şi-a pus la dispoziţie teritoriul pentru lansarea de atacuri împotriva Kievului.

Separat, Lukaşenko a mai anunţat că Belarus şi Rusia au ajuns la un acord în privinţa creării unei constelaţii comune de sateliţi, inclusiv militari. ''Am căzut de acord cu Rusia să creăm o constelaţie comună de sateliţi în spaţiu. Nu sunt doar în scopuri militare. Rusia e uriaşă. Şi am reuşit să facem parte din acest program şi să creăm această constelaţie de sateliţi împreună cu ruşii'', a mai spus Lukasenko.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si