La Vilnius, Lituania, se desfășoară Summit-ul NATO. Acceptarea Ucraina în NATO reprezintă unul dintre principalele subiecte ale acestei reuniuni. Stoltenberg s-a adresat Ucrainei: "Azi ne întâlnim ca egali. Abia aştept ziua când ne vom întâlni ca aliaţi".

Ucraina devine țară aliată NATO

NATO asigură Ucrainei un loc de aliat după terminarea războiului pe care îl poartă cu Rusia de mai bine de 500 de zile.

Alianța Tratatului Atlanticului de Nord va elimina MAP, Planul de Acţiune în vederea Aderării, din procesul aderării Ucrainei, conform CNN.

MAP prevede reformele economice în domeniile apărării şi securităţii pe care statele care vor să devină membre NATO trebuie să le îndeplinească înaintea aderării.

 Stoltenberg a declarat că va ușura calea de intrare în Alianță a Ucrainei

Stoltenberg a declarat că va ușura calea de intrare în Alianță a Ucrainei

[Sursa foto: Capturi Twitter]

Referitor la eliminarea acestui proces în ceea ce privește inițiativa de aderare a Ucrainei la NATO, Stoltenberg a declarat că va ușura calea de intrare în Alianță a acesteia.

"Acest lucru va schimba aderarea Ucrainei dintr-un proces în două etape într-un proces cu o singură etapă, iar noi vom invita Ucraina să adere la NATO atunci când aliaţii sunt de acord că se întrunesc condițiile”, a declarat secretarul general al NATO. Acesta este un mesaj puternic şi unit al aliaţilor pe calea dumneavoastră către aderarea la NATO", a declarat Stoltenberg.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

De asemenea, secretarul general NATO a declarat că așteaptă momentul în care Ucraina va deveni țară aliată NATO.

"Azi, ne întâlnim ca egali. Abia aştept ziua când ne vom întâlni ca aliaţi", a continuat Stoltenberg.

Citește și: Joe Biden vine în Europa. Președintele este așteptat duminică în Marea Britanie, înainte de summitul NATO

Zelenski își expune prioritățile la Summit

Ucraina a participat la reuniunea NATO de la Vilnius în calitate de invitat al țărilor aliate, dar și de viitoare membră NATO.

Președintele Volodimir Zelenski și-a manifestat, în cadrul discursului susținut la Summit, cele trei priorități pe care dorește să le obțină. Acesta dorește armament, garanții de securitate și, bineînțeles, invitația de a intra în NATO.

Zelenski: "Vrem să fim pe aceeaşi lungime de undă cu toată lumea"

Zelenski: "Vrem să fim pe aceeaşi lungime de undă cu toată lumea"

[Sursa foto: Capturi Twitter]

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

"Vrem să fim pe aceeaşi lungime de undă cu toată lumea, cu toată înţelegerea şi înţeleg că vom primi această invitaţie atunci când o vor permite măsurile de securitate", a declarat Zelenski.

Citește și: VIDEO- Atac cu drone asupra Moscovei. Aeroportul Vnukovo a fost închis, iar avioanele redirecționate

Zelenski a continuat discursul, precizând că totul ar fi fost perfect dacă ar fi primit deja invitația să intre în NATO.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si