Ucraina a fost oprită din visul de a ajunge la Campionatul Mondial din Qatar. Diferenţa a fost făcută de autogolul marcat de Andrei Iarmolenko (34), care a deviat nefericit cu capul mingea centrată de Gareth Bale din lovitură liberă.

Citeste si: Rafael Nadal, "zeu invincibil" la Roland Garros și în 2022

Portarul galez Wayne Hennessey s-a opus golului în mai multe rânduri, cele mai mari ocazii fiind cele ale lui Iarmolenko, Zincenko şi Dovbik.

Țara Galilor, prima participare la Cupa Mondială după 64 de ani

Ţara Galilor a mai participat o singură dată la Cupa Mondială, în 1958, în Suedia, unde a atins sferturile de finală.

Ţara Galilor va evolua în Grupa B la CM 2022, alături de Anglia, Iran şi Statele Unite. Cupa Mondială din Qatar se va desfăşura între 21 noiembrie şi 18 decembrie.

Adio, vis frumos pentru Ucraina

În urmă cu câteva zile, Ucraina a câștigat în Scoția, la Glasgow, scor 3-1, și s-a calificat în finala barajului pentru Cupa Mondială din Qatar!

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

A fost primul meci oficial pentru reprezentativa din țara aflată sub asediul rușilor de mai bine de 3 luni.

În ciuda perioadei îndelungate fără meci oficial, Ucraina nu a părut deloc „ruginită” pe Hampden Park. Elevii lui Oleksandr Petrakov au trecut în mai multe rânduri pe lângă gol în prima jumătate de oră.

Deși dominată fizic, Ucraina a rămas în control până la final.

Mai mult, la ultima fază a meciului a dat lovitura decisivă, pe contraatac: gol Dovbyk, rămas singur cu portarul.

Ucraina nu s-a putut pregăti în voie. Motivele sunt evidente și lesne de înțeles. Pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a declanșat „operațiunea militară specială”, în fapt un război în toată regula, o invazie în Ucraina aflată în plină derulare.

Campionatul de fotbal al Ucrainei s-a întrerupt imediat după război, astfel că rivalitatea dintre Dinamo Kiev și Șahtior Donețk n-a putut fi tranșată.

Nimeni nu se gândește acum la fotbal, în condițiile în care zeci de mii de persoane și-au pierdut viața, iar câteva milioane de oameni au fost nevoiți să-și părăsească locuințele și să se refugieze în alte țări.

Ca antrenor la Dinamo Kiev, Mircea Lucescu a căutat să-i țină în formă pe internaționalii ucraineni. I-a adus inclusiv în România, apoi a programat meciuri cu scop caritabil în Europa: Polonia, Turcia sau Germania, unde a înfruntat adversari de calibru, precum Legia Varșovia, Galatasaray Istanbul sau Borussia Dortmund. Partidele de verificare nu au însă intensitatea jocurilor oficiale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si