Ucraina primește avioane din partea Slovaciei, Poloniei și Bulgariei,pe care aceștia știu să le folosească cu ajutorul unui lanț logistic.

Citeste si: Armata rusă încearcă să taie alimentarea cu energie electrică în mai multe orașe din Ucraina

Avioane MIG-29 și Su-25 ajung în Ucraina

„Partenerii noștri ne trimit MiG-29 și Su-25! Dacă va fi necesar, ele vor putea să fie folosite pe aeroporturile poloneze de unde piloții ucraineni vor îndeplini misiunile de luptă ”, a anunțat contul oficial al Forțelor Aeriene Ucrainene.


Astfel, Ucraina primește:

Citeste si: Kiev este sub asediu după încheierea negocierilor ruso-ucrainene. Sunt cele mai puternice bombardamente de până acum

- Bulgaria- avioane MiG-29 (16 bucăți)

- Bulgaria- avioane Su-25 (14 bucăți)

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

- Polonia- avioane MiG-29 (28 bucăți)

- Slovacia- avioane MiG-29 (12 bucăți)

Citeste si: Primii militari francezi au ajuns în România. Soldații au fost transportați cu un avion vopsit în culorile Ucrainei

Nu se știe încă în ce stare sunt toate avioanele de zbor, având în vedere că cele din Bulgaria nu erau toate în condiții optime.

Ucraina a primit ajutor militar și din partea SUA

Ucraina a primit ajutor militar și din partea SUA, în valoare de peste 60 milioane de dolari și rachete antitanc Javelin.

Racheta Javelin FGM-148F dispune de un focos avansat multifuncțional (MPWH) ca parte a sistemului de rachete Javelin. MPWH încorporează tehnologia de ultimă generație pentru a învinge amenințările blindate actuale și viitoare.

Citeste si: Criza din Ucraina afectează prețurile carburanților în România. Litrul de benzină a depășit pragul de 7 lei

Carcasa focosului este din oțel care se fragmentează pentru a îmbunătăți semnificativ letalitatea împotriva țintelor moi și a vehiculelor blindate ușoare. Livrările din modelul Javelin F sunt planificate pentru începutul anului 2020 și vor fi disponibile pentru aliații internaționali, cu acordul guvernului american.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si