Potrivit unui comunicat al Comandamentului operativ al armatei ucrainene, drone de recunoaştere şi de atac ruseşti survolează din ce în ce mai frecvent această regiune.

Citeste si: Opozanta rusă Sofia Sapega, condamnată la 6 ani de închisoare în Belarus. A fost "săltată" din avionul deturnat de dictatorul Lukasenko

În plus, marina rusă continuă să aibă o prezenţă puternică în largul coastelor aflate sub control ucrainean.

Rusia a anunțat miercuri că a lansat din submarine aflate în Marea Neagră, joi, două rachete Kalibr către teritoriul Ucrainei.

Citeste si: Ministrul Apărării, Vasile Dîncu: "Rusia este aproape de gurile Dunării. Evident, suntem îngrijorați"

Și ministrul român al Apărării, Vasile Dîncu, spune că autoritățile de la București privesc cu îngrijorare prezența Rusiei aproape de gurile Dunării.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Faptul că Rusia este aproape de gurile Dunării și dacă ne gândim și  la posibila dezvoltare spre Odesa și încoace, oricum se află pe Insula Șerpilor, încă nu s-a tranșat acolo bătălia, sunt 22 de mile marine până la granița României, înseamnă că interesele noastre de securitate în Marea Neagră sunt afectate în acest moment și evident că suntem îngrijorați", a declarat ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu.

Zona litoralului de la Odesa, extrem de periculoasă

Guvernul de la Kiev le recomandă localnicilor din Odesa să stea departe de plaje şi alte zone interzise de pe litoral şi să nu se aventureze în larg cu ambarcaţiuni mici.

De asemenea, populaţia este invitată să semnaleze activităţi suspecte dinspre mare.

Ministerul Apărării de la Moscova a publicat joi imagini video ale lansării rachetelor de croazieră din Marea Neagră, declarând că au lovit ţinte terestre nespecificate din Ucraina.

Rusia încearcă să cucerească combinatul Azovstal până la 9 mai

Totodată, guvernul ucrainean a anunţat că Rusia planifică să captureze combinatul siderurgic asediat Azovstal din oraşul-port Mariupol până luni.

Oleksii Arestovici, unul dintre consilierii preşedintelui Volodimir Zelenski, spune că forţele ruse încearcă să captureze combinatul până în data de 9 mai, când Rusia va marca 77 de ani de la victoria împotriva nazismului în cel de-al Doilea Război Mondial.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Cel mai frumos cadou pentru un conducător este capul adversarului său. Văd clar ambiţia de a cuceri Azovstal şi a-i raporta lui Putin 'victoria' pe 9 mai", a declarat Arestovici pentru agenţia de presă Unian. "Ei îşi doresc asta foarte mult, dar să vedem dacă şi reuşesc", a adăugat el.

Combatanţi ucraineni şi sute de civili se află în continuare în tunelurile imensului combinat metalurgic din Mariupol, conform unor surse ucrainene.

Moscova a preconizat pentru luni o mare paradă militară în Piaţa Roşie pentru a celebra victoria asupra nazismului în cel de-al Doilea Război Mondial, marcată tradiţional în Rusia la 9 mai.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si