Rusia se răzbună pe Ucraina pentru atacarea podului Kerci. În ziua 510 de război, Rusia a atacat mai multe zone din sudul și estul Ucrainei cu drone și rachete, distrugând infrastructura din portul Odesa.

Rusia se răzbună pentru atacul de pe podul Kerci

Rusia se răzbună pentru atacul de pe podul Kerci

[Sursa foto: Facebook- Putin]

Ucraina vrea să continue exportul pe Marea Neagră, contrar Rusiei

Rusia anunțat ieri că încheie acordul privind transportul de cereale pe Marea Neagră.

Încheierea acestui contract înseamnă că nici Ucraina nu ar mai putea să continue transportul de cereale pe Marea Neagră, pentru că nu ar avea garanția siguranței din parte rușilor. Contrar deciziei lui Putin, se pare că președintele Ucrainei a decis, împreună cu Antonio Gutteres, secretarul general ONU, să continue transportul pe Marea Neagră, potrivit hotnews.ro.

Rusia nu mai transportă cereale pe Marea Neagră

Rusia nu mai transportă cereale pe Marea Neagră

[Sursa foto: romania.europalibera.org]

„Am convenit cu domnul Guterres să lucrăm împreună și cu țările relevante, pentru a reînnoi securitatea alimentară și transporturile de alimente prin Marea Neagră. Ucraina, ONU şi Turcia pot asigura în comun operarea coridorului alimentar şi inspecţia navelor”, a postat Zelenski pe Telegram.

Citește și: EXCLUSIV: Blocada cerealelor Rusiei, între criză și oportunități/ Mihnea Predețeanu: ”Războiul din Ucraina a crescut relevanța infrastructurii maritime a României”

Odesa, atacată cu drone și rachete

Forțele militare ucrainene au fost activate noaptea trecută în Odesa, zona de sud a Ucrainei.

Portul Odesa este o zonă importantă pentru exportul de cereale, a cărui acord a expirat și a fost încheiat de Rusia în ziua precedentă, conform AFP.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În urma atacurilor cu drone și rachete rusești nu au existate victime sau pagube materiale grave. Se pare că atacul rusesc ar fi fost provocat după ce Ucraina a atacat Crimeea și a avariat podul Kerci, care lega Rusia de peninsulă.

După relatările Ministerului rus al Apărării, atacul Ucrainei asupra Crimeei nu ar fi încetat. Sistemele rusești de apărare se pare că ar fi doborât 28 de drone care survolau deasupra Crimeei, în primele ore ale dimineții zilei de marți.

"Atacurile de peste noapte lansate de ruși în Odesa și Nikolaev prin folosirea rachetelor și a dronelor kamikaze este o dovadă în plus că țara teroristă vrea să pună în pericol viața a 400 de milioane de oameni din diverse țări care depind de exporturile de alimente ucrainene. Mulțumim forțelor noastre aeriene pentru munca lor eficientă. Lumea trebuie să înțeleagă că scopul Federației Ruse este foametea și uciderea oamenilor. Au nevoie de valuri de refugiați. Cu aceasta, vor să slăbească vestul", a postat Andri Yermak, consilierul prezidențial ucrainean, pe Telegram.

Citește și: Rusia nu va mai transporata cereale pe Marea Negră până când nu îi vor fi acceptate condițiile impuse

Infrastructura este devastată

Rachetele și dronele rusești au devastat infrastructura din zona portului Odesa de la Marea Neagră, potrivit declarațiilor oficialilor ucraineni potrivit hotnews.ro.

Portul Odesa a fost atacat

Portul Odesa a fost atacat

[Sursa foto: Wikipedia]

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Forțele aeriene ucrainene au declarat că au oprit toate rachetele Kalibr și 31 din 36 de drone rusești. Rachetele și majoritatea dronelor au fost oprite deasupra regiunilor din sud, Odesa și Nikoalev, iar celelalte deasupra regiunilor din est, Donțk, Harkov și Dnipropetrovsk.

Annalena Baerbock, șefa diplomației germane, a declarat marți, după atacul Rusiei asupra Ucrainei, că lansarea rachetelor asupra portului Odesa echivalează cu lansarea rachetelor asupra oamenilor care de foame, potrivit REUTERS.

Citește și: VIDEO- Podul Kerci, în flăcări. Rusia acuză Ucraina de explozia provocată în Crimeea


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si