Close sidebar
Close sidebar

Ucraina susține noi atacuri cibernetice care vor avea loc marți

Autoritățile ucrainene au anunțat că au identificat avertismente online potrivit cărora hackerii pregătesc noi atacuri asupra unor agenții guvernamentale.

Diana Puiu,

Ucraina susține noi atacuri cibernetice care vor avea loc marți

[Sursa foto: Libertatea.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ucraina urmează să fie din nou ținta unor atacuri cibernetice în următoarele săptămâni, iar principalul suspect ar fi Rusia.

Citeste si: Companiile aeriene din Ucraina îşi ajustează planurile de zbor pe fondul tensiunilor cu Rusia

Agenția ucraineană guvernamentală de securitate cibernetică CERT-UA a comunicat, luni, mesajele interceptate ca avertismente de pe forumul hackerilor.

Ucraina se poate confrunta cu noi atacuri cibernetice

Unul din mesaje avea în vedere "închirierea de servere pentru a organiza noi atacuri asupra site-urilor web din sectorul public, sectorul bancar şi sectorul de apărare”, se arată în comunicatul agenţiei.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste si: La granițele Ucrainei, tancurile rusești au fost marcate cu semnul ,,Z''. Care este părerea analiștilor militari

Atacurile online și avertismentele vin în contextul în care statele occidentale acuză Rusia că plănuiește o invazie în Ucraina.

Ucraina s-a confruntat săptămâna trecută cu o serie de atacuri cibernetice. Miercuri dimineața, site-urile oficiale ale Ministerului Educației și Științei, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Stat de Urgență și Cabinetului de Miniștri nu au funcționat.

Primul atac a avut loc săptămâna trecută în Ucraina 

Primul atac cibernetic a avut loc marți, fiind atacate site-urile unor bănci, dar și site-ul Ministerului Apărării. ” Direcția de Investigații a Poliției Naționale a deschis urmărirea penală în temeiul articolelor 361 (ingerință neautorizată în funcționarea sistemelor automate) și 363-1 (difuzarea intenționată de semnale telecom are cauzează o întrerupere în funcționarea sistemelor automatizate) din Codul penal al Ucrainei”, a subliniat poliția.

Citeste si: Ultima șansă pentru evitarea războiului dintre Rusia și Ucraina. Putin și Biden au convenit să se întâlnească

De asemenea, viceprim-ministrul și totodată ministrul transformării digitale Mihail Fedorov a spus că echipele de IT-iști au respins atacuri ale hackerilor din patru țări- Rusia, China, Cehia și Uzbekistan.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI