Close sidebar
Close sidebar

Ucraina va interzice circulația în weekend, pentru a limita raspândirea COVID-19

Guvernul Ucrainei a transmis că interzice circulația în weekend, în încercarea de a limita răspândirea virusului SARS Cov 2. Conform premierului Denis Şmigal, această măsură restrictivă este menită să împiedice un posibil lockdown total, având în vedere creșterea numărului de cazuri noi de Covid-19 din ultima perioadă.

Alina Raducu,

Ucraina va interzice circulația în weekend, pentru a limita raspândirea COVID-19

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Prim-ministrul a precizat că măsura va fi adoptată în şedinţa de miercuri a cabinetului de la Kiev, conform agenției Reuters, citată de Agerpres.

„După consultarea cu mediul de afaceri şi cu experţi, guvernul a optat pentru un model de măsuri de carantină care va asigura funcţionarea economiei şi va evita suprasolicitarea sistemului medical”, potrivit unui comunicat al executivului ucrainean.

Guvernul Ucrainei a introdus măsuri de restricție dure până la finalul anului 2020

Bilanţul zilnic de cazuri de COVID-19 a rămas ridicat din octombrie, iar din acest motiv au fost introduse restricţii care vor rămâne în vigoare până la sfârşitul anului. Recent, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că este infectat cu coronavirus.

Parlamentul Ucrainei a votat impunerea de amenzi pentru persoanele care nu poartă mască în clădirile publice şi în transportul în comun, pe fondul extinderii fulgerătoare a pandemiei de coronavirus.

Absenţa măştii în magazine, muzee, sălile de sport sau biserici va fi pasibilă de amenzi situate între 5 şi 7,5 euro, potrivit legii votate de deputaţii acestei ţări, una dintre cele mai sărace din Europa.

Citeste si: Acesta este satul uitat de lume, în care mai locuiesc doar 5 familii! Dezastrul care a dus la depopularea satului Pardoși, din Buzău- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Imagini din timpul cutremurului de 5,4 care a zguduit România. S-a simțit și în țările vecine- antena3.ro

Citeste si: Statele Unite cer ca investigaţia făcută de OMS asupra originii COVID-19 să fie ”transparentă şi incluzivă”

„Economia ucraineană nu trebuie să sufere din cauza unui lockdown total. Măsurile noastre locale şi adaptabile se justifică foarte bine”, a declarat premierul ucrainean Denis Şmihal.

Contrar ţărilor din vestul Europei, precum Franţa sau Germania, Ucraina nu intenţionează să reintroducă severa carantină din primăvară.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI