Ucraina se va lupta „timp de 100 de ani cu consecințele” invaziei ruse, a spus cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, miercuri, făcând o paralelă cu efectele celui de-Al Doilea Război Mondial în țara pe care o conduce. 

Cei care trăiesc în Germania ştiu că bombele care au căzut în timpul celui de Al Doilea Război Mondial sunt încă descoperite astăzi şi că alertele cu bombă continuă ”, a declarat Scholz în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin, conform AFP, citat de Agerpres.

Ucraina va trebui deci să se pregătească de acum să se lupte timp de 100 de ani cu consecinţele acestui război ”, a avertizat șeful guvernului de la Berlin.

Citeste si: Un muncitor român a fost rănit în timpul unor lucrări forestiere în Austria. Bărbatul a fost transportat la spital

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Ştim că astfel de războaie au consecinţe de lungă durată, toate bombele care sunt lansate acum vor rămâne multă vreme” în sol, a declarat cancelarul, care a precizat că ţările occidentale vor trebui „să lucreze împreună la reconstrucţia” Ucrainei.

Se extinde războiul lui Putin în Moldova? Anunț de ultima oră de la Chișinău

Șefa serviciilor de informaţii ale SUA, Avril Haines, a declarat ieri că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu intenţionează să îşi limiteze dorinţa de ocupare numai la regiunea Donbas din Ucraina, ci vrea să extindă conflictul şi în regiunea separatistă Transnistria din R. Moldova.

Informaţiile existente nu indică un risc de extindere a războiului din Ucraina pe teritoriul Republicii Moldova,  a transmis miercuri Ministerul Apărării de la Chişinău, la scurt timp după avertismentul venit din SUA.

Citeste si: Fascinația pentru cafea a devenit vocație

La rândul său, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, aflat în vizită marți în  Republica Moldova, declarase că este "îngrijorat de continuarea și posibila răspândire a războiului Rusiei din Ucraina". 

El a mai spus că va veni o vreme când negocieri de pace în Ucraina vor avea loc, dar  nu vede o astfel de perspectivă în viitorul apropiat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si