"În alte părți ale Ucrainei fluxul de ajutoare se îmbunătățește, dar în Mariupol, sute de mii de oameni sunt încă acolo fără electricitate sau apă", a afirmat Francesco Rocca, președintele Federației Internaționale a Crucii Roșii.

Citeste si: Ucraina anunță că a ucis un alt comandant militar rus, în zona Mariupol

Aflat în vama Siret, granița României cu Ucraina, Rocca declară că armata rusă nu permite evacuarea civililor sau intrarea ajutoarelor umanitare în Mariupol.

Care este strategia cu care rușii speră să cucerească Mariupolul

Conform publicației  El Espanol, bombardamentele constante ale rușilor și lipsa aprovizionării cu alimente se consideră a fi principala strategie a atmatei lui Vladimir Putin pentru a cuceri unul dintre cele mai importanete orașe-port din Ucraina.

Citeste si: Faimosul lunetist Wali le face în ciudă rușilor, care l-au declarat mort în Mariupol: "Sunt în viață! Nici o zgârietură"

Sute de mii de locuitori au evacuat deja zona pe unul dintre puținele coridoare umanitare pe care armata rusească le-a permis, dar în oraș încă se află alte zeci de mii de oameni, care sunt dispuși să reziste până la final pentru a-și apăra casele și țara. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| În timp ce averile oligarhilor sunt vânate în întreagă lume, averea lui Putin este încă la adăpost

Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării, este convins că rezistența de la Mariupol "salvează" este salvarea și altor orașe precum Dnipro, Kiev sau Odessa. "Eroii din Mariupol joacă un rol foarte important în distrugerea planurilor inamicului și îmbunătățirea apărării noastre", a susținut ministrul ucrainean.

Locuitorii din Mariupol vânează porumbei și adună apa de ploaie, pentru a putea supraviețui

Lipsa căldurii, a energiei electrice, a apei potabile sau a alimentelor de bază sunt principalele probleme cu care se confruntă zecile de mii de civili care au rămas în Mariupol, un oraș în care rușii nu au lăsat să intre de zile întregi niciun convoi de ajutor umanitar.

Citeste si: Singurul loc din Mariupol unde nu cad bombele rușilor. "Evită să-l distrugă, au nevoie de el"

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Rusia nu deschide coridoare umanitare, nu permite intrarea convoaielor în oraș și acum vedem obiectivul real al rușilor: să fie foamete în oraș, pentru a le consolida poziția în negocieri. Dar noi nu ne predăm și nu ne vom da bătuți", a avertizat parlamentarul ucrainean Dmytro Gurin.

Politicianul a anunțat că vânătoarea de porumbei sau colectarea apei de ploaie au devenit deja lucruri obișnuite în Mariupol, situația fiind una cât se poate de gravă.

Citeste si: Rusia deschide o anchetă ce are în prim-plan România: "Aceste persoane trebuie aduse în faţa justiţiei"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si