Mai multe bombardamente au distrus mânăstiri, muzee, biserici și momenumete culturale, iar ucrainenii cred că aceasta e modalitatea prin care Rusia vreau să șteargă de pe hartă Ucraina.

Citeste si: Rușii pretind că armata ucraineană a atacat pe teritoriul lor

Muzeul de Arte Frumoase din Harkov a fost bombardat de armata rusă pe data de 3 martie. Cele 25.000

de opere de artă ale sale nu au suferit nicio pagubă, iar directorul și angajații au reușit să mute obiectele la loc sigur.

Citeste si: Rusia anunță că reduce atacurile în Ucraina. Zelenski: Ucrainenii nu sunt naivi

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Catedrala Adormirii din secolul al XVII-lea din Harkov a fost bombardată cu o zi înainte ca muzeul să fie lovit, iar vitraliile bisericii au fost deteriorate.

Cel puțin 39 de clădiri de patrimoniu au fost distruse

Ucraina găzduiește șapte situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, iar când rușii au început invazia, cel puțin 39 de repere culturale au fost deteriorate în toată țara.

Citeste si: Sudul Ucrainei, bombardat masiv de armata rusă. Oficial din Nikolaev: "Nemernicii au aşteptat până când oamenii au plecat la muncă"

„Vor să șteargă de pe hartă Ucraina – moștenirea noastră, istoria noastră, identitatea noastră și Ucraina ca stat independent”, a spus Irina Podoliak, fostul viceministru al culturii al Ucrainei, care a spus că armata Rusiei pare să țintească situri de patrimoniu cultural pe lângă case, spitale și școli.

Citeste si: Care este parcursul lui Vladimir Putin în cei 22 de ani de când se află la puterea Rusiei. Cum s-a transformat din om de stat în tiran

„Dacă vorbim despre politica rusă, în ultimii ani, am putea spune că președintele și guvernul rus cred că nu există cultură ucraineană și că toți sunt de fapt ruși”, a spus Igor Kojan, directorul general al Muzeului Național Andrei Sheptitski din Liov.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si