"Am facut o plangere la Parchet pentru ca am fost contactata indirect de catre o persoana care sustine si partial a probat in discutii pe WhatsApp si Telegram ca detine o inregistrare audio din biroul unui procuror prin care se demonstreaza ca procurori si politisti din DNA, care instrumenteaza dosarul care ma priveste referitor la finantarea campaniei electorale din 2009, au determinat cel putin un martor sa dea o declaratie intr-un anume fel in asa fel incat sa fie acuzatoare la adresa mea.
Fostul ministru a precizat ca i s-au cerut 10.000 de euro pentru a i se pune la dispozitie inregistrarea respectiva.
"Mi-a fost ceruta o suma de bani de 10.000 de euro pentru a mi se pune la dispozitie aceasta inregistrare. Eu sunt un simplu cetatean, n-am cum sa fac anchete si sa pot sa ajung la detinatorul inregistrarii, asa ca am apelat la institutiile statului.
"Din experienta mea, cu regret cred ca nu va curge ca o ancheta normala, cred ca sunt premise sa fie ceva tergiversat, sa se incerce sa se ascunda aceasta ancheta. Eu am facut plangerea, pana la urma la un moment dat lucrurile in Romania sunt convinsa ca vor functiona legal", a conchis Udrea.
In dosarul privind campania prezidentiala din 2009 sunt acuzati Elena Udrea, Ioana Basescu, fiica cea mare a presedintelui Traian Basescu, Gheorghe Nastasia, Victor Tarhon, Ioan Silviu Wagner, fost director general al Oil Terminal, omul de afaceri Giovanni Mario Francesco, fostul concubin al Ioanei Basescu, consultantul politic si jurnalistul Dan Andronic.
"Legatura dintre persoanele care obtineau banii pe cale nelegala si prestatorii de servicii legate de campanie era realizata de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidati si, din aceasta pozitie, coordona atat achizitiile de servicii de campanie, cat si persoanele care au actionat ca intermediari pentru platile realizate, astfel incat sumele de bani sa ajunga la societatile prestatoare. Remiterea foloaselor infractionale se realiza prin incheierea unor contracte fictive cu societati care prestau in realitate servicii in cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradala, tiparire de afise, reclame publicate in mass media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole si prestarea de servicii de consultanta", potrivit procurorilor.