Declaraţia summit-ului Consiliului European de la Bruxelles, la care a participat în premieră și președintele SUA, Joe Biden, a afirmat că Moscova va fi "trasă la răspundere în conformitate cu dreptul internaţional".

Citeste si: Joe Biden: Putin a vrut de la început să dezbine NATO

"Rusia întreprinde atacuri împotriva populaţiei civile şi vizează obiecte civile, inclusiv spitale, unităţi medicale, şcoli şi adăposturi", se arată în declaraţia Consiliului European, care adaugă că "aceste crime de război trebuie să înceteze imediat". 

Consiliul European, fond de solidaritate pentru Ucraina

Liderii statelor membre ale Uniunii Europene au cerut crearea unui fond de solidaritate pentru a sprijini redresarea economică a Ucrainei după invazia rusă, la încheierea primei din cele două zile de discuţii desfăşurate joi la Bruxelles.

Fondul urmează să sprijine Ucraina ca urmare a "distrugerii şi pierderilor enorme" provocate ţării de Rusia, se arată în declaraţia comună a celor 27 de state membre ale UE.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Declaraţia solicită organizarea unei conferinţe internaţionale a donatorilor pentru a sprijini Ucraina după ce "încetează atacul rusesc".

Citeste si: Ce avere are Volodimir Zelenski?! Până în 2019 el și-a câștigat existența din comedie

De asemenea, liderii UE s-au angajat să ofere sprijin guvernului ucrainean "pentru nevoile sale imediate".

Președintele SUA, Joe Biden, împreună cu Charles Michel, președintele Consiliului European 

[Sursa foto: Twitter]

Charles Michel, reales preşedinte al Consiliului European

Liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, reuniţi în cadru extraordinar la Bruxelles, l-au reales joi pe Charles Michel în funcţia de preşedinte al Consiliului European, informează agenţiile de presă internaţionale.

Citeste si: Mesajul plin de emoție transmis de un sodat ucrainean pentru români. Ce a spus militarul aflat pe front

Fostul premier al Belgiei în vârstă de 46 de ani a fost ales cu unanimitate în funcţia respectivă pentru un al doilea mandat de doi ani şi jumătate (1 iunie 2022- 30 noiembrie 2024). El nu va putea candida pentru un al treilea mandat, potrivit Agerpres.

Charles Michel este preşedinte al Consiliului European începând cu 1 decembrie 2019.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si